Després de la històrica temporada passada per a l'Spar Citylift Girona és moment de pensar en un nou any i en nous reptes esportius. El debut a l'Eurolliga i la defensa del títol de Lliga són els grans alicients per l'equip gironí per la campanya 2015-2016. Amb Miguel Ángel Ortega a la banqueta, l'equip començarà a treballar el proper 1 de setembre.

La direcció esportiva ha programat fins al moment cinc partits de pretemporada, però en podrien ser sis, ja que tal i com assegura el director esportiu Pere Puig «estem intentant buscar un altre partit per completar el calendari». El primer amistós per l'Uni no arribarà fins el dia 12 de setembre, quan es veurà les cares ambel GEiEG, club amb el qual fa uns dies es va firmar un acord per unir els seus equips de la base que juguen a categories de preferent. Un dia més tard, el 13 de setembre i a Platja d'Aro, jugarà un partit de molt nivell davant l'UMMC Ekaterinburg, actual subcampió d'Europa, i conjunt amb el qual s'hi enfrontarà a la fase de grups de l'Eurolliga.

El dimecres 18 de setembre l'Uni rebrà el Cadí La Seu abans de tornar a jugar davant el conjunt rus de l'Ekaterinburg, el 20 de setembre novament a Platja d'Aro, en el que serà el segon enfrontament que disputaran en tan sols una setmana. Tot i veure's les cares contra un club que disposa del pressupost més alt d'Europa i de jugadores amb molt talent, per a Puig i la plantilla «el partit no és res més que una preparació, no podrem extreure'n moltes conclusions per la temporada». L'últim partit de pretemporada arribarà el 23 de setembre i el rival serà l'actual subcampió de la Lliga Femenina: el Perfumerías Avenida de Salamanca. Aquest duel arribarà quatre dies abans de l'inici de la competició inicial, quan les gironines rebran a Fontajau al CREF madrileny, un equip nouvingut aquesta propera temporada a la màxima categoria. Aquesta cita està prevista pel 27 de setembre.

Pel que fa l'Spar Citylift Girona, actual campió de lliga, segueixen en plantilla només tres jugadores: Noemí Jornada, Anna Carbó i Vita Kuktiene. La secretaria tècnica ha tingut feina i l'ha resolt molt bé per formar un equip encara més competitiu que pugui donar a guerra a Europa. És per això que en les darreres setmanes s'han fitxat jugadores que poden aportar aquesta qualitat que s'ha hagut de buscar a l'estranger. Han arribat les interiors Artemis Spanou, Ashley Paris i Lina Pikcuite. Rebeka Abramovic serà una de les encarregades de dirigir el joc, ja que actua de base tot i que també ho pot fer d'escorta. Adrijana Knezevic també reforçarà el joc exterior, ja que juga d'aler. Mentre que el fitxatge estrella ha estat Chelsea Gray. La jugadora nord-americana arribarà a Girona procedent de la WNBA i pot actuar en qualsevol de les posicions exteriors de l'equip. Gray s'incorporarà a l'equip més tard ja que als Estats Units encara hi ha competició oficial a l'estiu. I el principal encarregat de fer que aquestes jugadores s'integrin i aconsegueixin tirar els partits endavant és Miguel Ángel Ortega. L'entrenador de l'Hospitalet de Llobregat va deixar el Cadí La Seu a les portes de la final de Lliga la temporada passada i ara dirigirà l'Uni també a la màxima competició europea.

El repte que té per endavant el tècnic i també la plantilla serà complicat. El llistó és alt a la competició domèstica, sobretot després de l'excepcional temporada passada assolint el títol final. De totes maneres, les mirades cap a l'Spar Citylift Girona per la temporada que ve estan posades a Europa. Després de tot l'enrenou de fa uns mesos, amb l'embolic amb la Federació, el Perfumerías Avenida i la fase prèvia (en el que es va acabar imposant la lògica i l'Uni no va haver de disputar la fase prèvia) el grup que li ha tocat a la primera fase és realment potent: L'Spor, Bourges, Wisla Krakow, Castors Braine, l'Orenburg i el campió i subcampió de la passada edició, el Praga i l'Ekaterinburg.

La temporada oficial espera les gironines, que estan disposades a seguir fent història a la Lliga Femenina, sense deixar de gaudir i competir al màxim el premi de ser a Europa.