La sanció de 66.000 euros al Barça pels xiulets a la final de la Copa del Camp Nou no han agradat ni a Catalunya, on és vista com a desproporcionada, ni a Madrid, on molts polítics la troben fluixa. En la línia delcomunicat del Barça de dilluns al vespre rebutjant la sanció es va expressar ahir Neus Munté, vicepresidenta del Govern de la Generalitat. «És absolutament incomprensible i inadmissible una sanció d'aquestes ?característiques, perquè les persones es poden expressar lliurement en exercici de la seva llibertat d'expressió, ja sigui xiulant o cantant, i tot estat democràtic ha de garantir aquest dret», assegurava Munté. També va afirmar que «segons sembla exhibir banderes preconstitucionals és gratis i, en canvi, exercir la llibertat d'expressió és castigat i multat, no entenc quin tipus d'estat democràtic és aquest».

Des de Madrid la sanció ha caigut d'una altra manera. La presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre, afirmava que les sancions són «ridícules». «No es pot consentir el que ha passat, si hi ha una xiulada a l'himne o al cap de l'Estat cal suspendre el partit i fer-ho a porta tancada», assegurava Aguirre. Per altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va dir ahir que les quantitats «no són gaire significatives» i que la xiulada a l'himne espanyol és un fet molt greu i «no se sanciona de la manera adequada». En aquest sentit, ha assenyalat que té la sensació que «alguns clubs no volen» intentar evitar aquests incidents.

En la línia del que va dir en un comunicat el Barça es va expressar ahir Neus Munté, vicepresidenta del Govern de la Generalitat. «És absolutament incomprensible i inadmissible una sanció d'aquestes característiques, perquè les persones es poden expressar lliurement en exercici de la seva llibertat d'expressió, ja sigui xiulant o cantant, i tot estat democràtic ha de garantir aquest dret», assegurava Munté. També va afirmar que «segons sembla exhibir banderes preconstitucionals és gratis i, en canvi, exercir la llibertat d'expressió és castigat i multat, no entenc quin tipus d'estat democràtic és aquest».

El jugador de l'Athletic de Bilbao Aymeric Laporte també va opinar sobre les sancions i va dir que «cada persona fa el que vol, són coses que passen i tampoc podem fer moltes coses si per ells mateixos no volen fer-ho», sobre la xiulada. A més a més va afegir que «jo el que sé és que hi ha hagut molta gent de l'Athletic i que jo sàpiga no hi ha hagut cap problema que no sigui aquest. S'han portat molt bé».