Alexis Vuillermoz (Ag2r), especialista en BTT, va aconseguir la victòria en la vuitena etapa sorprenent al grup de favorits en l'ascensió final al Mur de Bretanya. A la línia d'arribada, després de disputats els 181,5 quilòmetres des de Rennes, el britànic Chris Froome va conservar el maillot groc i Vincenzo Nibali va cedir deu segons.

Mentre els principals favorits per vèncer l'etapa (Valverde, Joaquim Rodríguez, Froome, Peter Sagan...) es vigilaven de prop per poder saltar al primer moviment, el francès va ser el més llest i a 600 metres va arrancar, aconseguint posar uns metres que, al final, serien definitius. Ni l'últim esforç del "gironí" Daniel Martin, que es va quedar a 5 segons, va poder amb la determinació del francès, que va acabar creuant la línia d'arribada en primer lloc. El cert és que, amb aquesta victòria Vuillermoz confirma el que va avisar el dia amb final al Mur d'Huy, en el que va creuar la línia d'arribada en tercer lloc, rere Rodríguez i Froome.

Tots els favorits, excepte Nibali, van entrar en el mateix segon: Froome, Contador i Nairo Quintana van arribar justos als metrs finals i van deixar-se d'atacs per esgarrapar dos o tres segons pensant, segurament, en la crono per equips d'avui. Qui si que no va estar a l'alçada de les circumstàncies va ser el campió la passada edició del Tour, Vincenzo Nibali. A un quilòmetre de l'arribada, quan la cosa es va posar seriosa, no va poder seguir el ritme del primers classificats i va acabar entrant a deu segons del grup.

Qui va perdre una ocasió d'or per aconseguir una victòria d'etapa va ser el murcià Alejandro Valverde, tercer a la línia d'arribada. Valverde comentava que "tenia cames per guanyar" però confessava que no va sortir a atrapar a Vuilleurmoz "perquè tots em vigilaven a mi". Era un final d'etapa fet a la seva mida.

Tal i com manava el guió, l'etapa va ser una passejada còmode, amb escapades consentides que no havien d'arribar fins al final, on els últims dos quilòmetres, al 6,9 per cent havien de servir perquè els favorits lluitessin per uns quants segons. L'Sky no va voler sorpreses pel seu líder i va imposar un ritme alt, que impedia les atacades i, quan el ritme va baixar Vuillermoz va ser el més llest de la classe en sortir quan ningú l'esperava i poder endur-se la seva primera etapa al Tour.

Avui es disputarà una nova etapa clau: la contrarellotge per equpis, entre Vannes i Plumelec. Seran només 28 quilòmetres, però serà un autèntic "trencacames", que acabarà amb una pujada final de dos quilòmetres que podria començar a posar diferències serioses. Dilluns descans i, a partir de dimarts, els Pirineus.