El títol de campió de lliga del primer equip de l´Uni Girona, a l´abril passat, tenia la rosinca Anna Jòdar com a representant altempordanesa. Al darrere, el paper local en el club gironí s´extén àmpliament, començant pel coordinador, el castelloní Pere Puig, i acabant per la base. Entre el júnior i el preinfantil, l´Uni Girona compta amb una quinzena de noies de l´Alt Empordà, comarca de la zona que més nodreix el club de Fontajau. La feina d´equips com el Roses, Adepaf, Grifeu, l´Escala, Escolàpies o Vilafant no ha passat desapercebut pel potent club gironí.

Amb el mirall d´aquell equip de la Casera i Adepaf que a la dècada dels vuitanta va brillar a la màxima categoria estatal, avui en dia el futur del bàsquet femení altempordanès passa per a la base, tant a casa com a fora. Per exemple, l´equip de l´Uni que més es beneficia del factor altempordanès és el preinfantil, amb set noies: les figuerenques Maria Artigas i Estel Mallol, les rosinques Núria Gascón i Gisela Juan, la llançanenca Aina Baus, la viladamatenca Abril Bernard i la garriguellenca Rosa Sabater. Per sobre d´aquest conjunt hi ha l´infantil, amb Laia Moya i Laia Gualde, de Roses. En categoria cadet, repartides en diferents categories, l´Uni compta amb Júlia Garriga i Paula Reñé (Figueres) i Gemma No i Khady Cisse (Cabanes), mentre el júnior és completat per la rosinca Gemma Recasens i la santperenca Blanca Casamort.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.