Alex Márquez s'ha imposat en el Iveco Daily TT Assen de Moto3 i s'ha adjudicat el seu segon triomf consecutiu després de la seva victòria de fa dues setmanes a Barcelona. El pilot lleidatà ha creuat la meta amb 3 segons d'avantatge sobre el seu company d'equip Àlex Rins, que ha donat el doblet a l'escuderia Estrella Galicia 0'0. Miguel Oliveira (Mahindra Racing) ha completat el podi holandès.

A Alex Márquez li va costar set Grans Premis sumar la fortuna necessària i trobar les claus de la victòria en aquest Campionat, però desencallat l'assumpte fa quinze dies a Catalunya, el pilot lleidatà segueix allargant la seva ombra en aquest curs amb un segon triomf consecutiu, aconseguit aquest dissabte a La Catedral d'Assen.

El dia de carreres a Holanda ha començat amb cel tapat i la pista molt humida i relliscosa. No obstant això, quan els pilots de Moto3 s'han alineat a la graella, tot just quedaven restes d'humitat en algunes parts del traçat. El líder Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), que ha començat des de la pole per quarta vegada el 2014, ha atacat amb molta força i ha aconseguit un petit avantatge al capdavant del grup, però el seu ímpetu l'ha portat a terra en perdre el control davanter de la seva KTM quan tot just havia recorregut els primers viratges. En aquest accidentat primer gir, Enea Bastianinni (Junior Team Go & FUN Moto3), ha quedat eliminat després d'una aparatosa caiguda i el seu compatriota Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) s'ha colat a la xicana i ha quedat relegat a posicions molt endarrerides del pilot.

Márquez ha assumit el comandament de la prova i ha gestionat el lideratge amb el seu potent ritme de carrera. Després d'ell s'ha anat el seu company de garatge Alex Rins, que ha arrencat des de la segona línia. Els dos home del Estrella Galicia 0'0 han aconseguit un parell de segons de marge, mentre darrere un nombrós grup de perseguidors tiraven darrere per donar-los abast. Circulaven allà Masbou, Efrén Vázquez, Brad Binder i el debutant Karel Hanika, que s'ha anat a terra posteriorment.

Només un error de Márquez, que li ha suposat rodar fora de pista uns metres, ha fet témer per una victòria que només s'ha vist amenaçada per Rins. Però el barceloní va encara amb molèsties al peu esquerre a causa de les micro-fractures que es va produir en el passat Gran Premi, i s'ha reservat per a l'últim gir. Superat per Miguel Oliveira (Mahindra Racing) uns girs abans, Rins ha contraatacat fulminantment en el moment just per tornar la maniobra al portuguès i fer-se amb una segona posició que ha donat el doblet a l'escuderia Estrella Galicia 0'0. Oliveira ha aconseguit el seu primer podi de l'any després d'haver quedat a les portes en dues ocasions, amb els seus dos quarts llocs a Qatar i Mugello.

El triomf de Márquez li acosta més al capdavant de la classificació general, ja que suma 110 punts, mentre que el líder Jack Miller ha sumat el seu segon zero del curs i es manté amb 117 punts. A més, el segon classificat, Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) no ha passat de la 18a posició després d'una carrera particularment accidentada en què s'ha vist obligat a remuntar després de sortir recte a la xicana al principi de la prova i posteriorment anar-se'n al terra quan ja havia escalat fins al primer grup perseguidor. L'italià segueix amb 110 punts, empatat ara amb Márquez.

Alexis Masbou, Niccoò Antonelli, Efrén Vázquez, Isaac Viñales, Danny Kent, Brad Binder i John McPhee han completat el top 10 d'una carrera particularment accidentada. En l'última corba, de la cursa un error de l'alemany Luca Grünwald l'ha portat a sortir de la pista provocant més la caiguda de Juanfran Guevara i d'Alessandro Tonucci (CIP Mahindra).