L'entrenador del FC Barcelona, Tito Vilanova, tornarà avui a la Ciutat Comtal, després d'haver-se sotmès a un tractament contra el càncer els dos últims mesos a Nova York, segons va confirmar una font del club català. Vilanova va rebre la setmana passada l'última sessió que estava programada en un centre mèdic de la ciutat nord-americana, i després de dos mesos d'absència tornarà a la capital catalana, tot i que es desconeix l'estat físic del preparador.

La idea és que Vilanova s'acosti a la Ciutat Esportiva, on a la tarda està prevista una sessió d'entrenament del reduït grup de jugadors que no participen en la diàspora de les seleccions nacionals. Des del club barcelonista, amb tot, s'ha advertit que la presència de Vilanova a l'entrenament de la tarda queda a l'espera de com es trobi el preparador. D'igual forma, es desconeix si el tècnic podrà estar amb els seus jugadors aquest cap de setmana a Balaídos, on el Barça jugarà dissabte contra el Celta (18.00).

Al desembre de l'any passat, Tito Vilanova va patir una recaiguda quan se li va reproduir un tumor a la glàndula paròtide, que el va tornar a passar pel quiròfan. En aquesta ocasió, es va considerar que el postoperatori el dugués a terme en un centre mèdic de Nova York. El FC Barcelona obria ahir la seva pàgina web amb un eloqüent "Benvingut a casa" i amb un vídeo emotiu de l'actual tècnic, en el qual recull unes paraula que ell mateix va dedicar a l'Eric Abidal, després del trasplantament de fetge: "He de dir-te que si et sents fort i en tens ganes, t'esperarem el que faci falta. La teva lluita és la nostra força. Que ho sàpigues".