"Seria un error pensar en París", deia Juan Mata, convençut de les seves paraules. "De França en començarem a parlar després del partit de demà (per avui)", el seguia Vicente Del Bosque. Ningú, dins la selecció espanyola, vol dir res encara del duel de dimarts contra els gals. Ni opinar, ni tampoc pensar-hi ni un minut. Primer, Espanya ha de guanyar avui a Finlàndia (20.45, Telecinco) un partit en el qual, malgrat la teòrica inferioritat del rival, hi ha molt en joc per als vigents campions d'Europa i també del món. Necessiten no perdre pistonada amb França, que juga contra Geòrgia; tots dos equips, presumiblement, es jugaran el lideratge del grup aquest proper dimarts. I els espanyols hi volen arribar amb bones sensacions, després d'haver derrotat als finesos, un equip "perillós" segons Del Bosque. El tècnic, en roda de premsa, va advertir de les dificultats d'aquesta cita, com també confirmava el blaugrana Víctor Valdés sota pals.

L'errada en l'afegit al Vicente Calderón de fa uns mesos, quan Espanya va deixar escapar la victòria en el seu últim partit oficial, l'obliga a jugar dues finals inesperades: vèncer Finlàndia i donar la cara a París per emportar-se el pols amb França i evitar la temuda repesca. Del Bosque dirigirà el seu partit 69 i superarà a Ladislao Kubala per convertir-se en el seleccionador nacional amb més partits, mentre que el defensa Sergio Ramos serà centenari. Pensant ja en Saint Dennis, Xavi Hernández, encara tocat, serà reservat per aquesta cita, mentre que Xabi Alonso i Pedro tenen també molts números de descansar per arribar al partit del dimarts al cent per cent.

Finlàndia, entrenada per Mixu Paatelainen, es presenta al Molinón com l'equip més dèbil del grup. Cares poc conegudes i només algun nom a destacar, com el lateral Jukka Raitala, amb passat a l'Osasuna, o l'actual davanter del Schalke 04 format al filial del Sevilla, Teemu Pukki.