Si el Girona de Rubi està fent història a Segona A, l'equip femení també està decidit a signar una temporada per emmarcar. De moment, i amb el somni de l'ascens a Primera encara per complir-se, les jugadores blanc-i-vermelles van signar ahir la gesta en proclamar-se campiones del seu grup de Segona Divisió quan encara manquen dues jornades per al final de la Lliga. Una victòria per la mínima a Badalona gràcies a un solitari gol de Sara des del punt de penal va ser suficient perquè el conjunt que entrena Pere Planas tingui el títol al sac i prepari amb optimisme la promoció d'ascens, que no es disputarà fins d'aquí a més d'un mes.

A la primera, el Girona ja ha fet els deures. Tenia més d'una oportunitat, però les blanc-i-vermelles no han volgut allargar l'espera i ahir, a Badalona, van aconseguir una victòria que bé val un títol de Lliga. Líder indiscutible del seu grup de Segona, les gironines necessitaven només tres punts per aconseguir el campionat. I així va ser. En un partit travat, amb molt de migcampisme i sense massa ocasions clares, el Girona va pagar un xic la pressió que li suposa poder-se convertir en campió de Lliga. Aproximacions a la porteria defensada per Sandra, però xuts tímids i desviats eren la tònica habitual del primer temps.

No va ser fins a la represa, en una acció personal de Salavedra, que el partit va guanyar en emoció. La jugadora gironina va regatejar dues rivals, va entrar a l'àrea i va ser objecte d'un clar penal. Sara, amb suspens, va enviar la pilota al fons de la porteria, només dos minuts abans de ser expulsada, deixant el seu equip amb una jugadora ?menys durant més d'un quart d'hora. No ho va notar el conjunt que dirigeix Pere Planas, que va tancar-se al darrere a aguantar un resultat que ja no es va moure fins al xiulet final, quan va esclatar l'alegria entre les futbolistes blanc-i-vermelles, campiones amb uns números per emmarcar: 17 victòries, 4 empats i 3 derrotes.

Esperant la promoció

Un cop es juguin les dues jornades que queden per acabar la Lliga, el Girona encararà el play-off d'ascens, promoció que disputen els 7 campions de cada grup i el millor segon. Els 8 equips queden enquadrats en dos grups, disputant-se una lligueta en format de final a quatre, amb semifinals amb anada i tornada el factor camp de les quals es decideix per sorteig. Les dues finals també es disputen a doble partit i els dos equips vencedors (un per grup) seran els que pujaran a la màxima categoria del futbol femení estatal.