Alonso (Ferrari) va veure complert el seu desig: comptar amb un cotxe competitiu des de la primera cursa. Després del segon lloc en la cursa inagural, el pilot asturià estava feliç, va qualificar la seva primera carrera de l'any de "molt bona" i va assegurar que comença "el campionat amb bon peu". El doble campió mundial (2005 i 2006, amb Renault) no les tenia totes al començament d'un cap de setmana "complicat, amb condicions força canviants, en el que la qualificació es va endarrerir fins aquest matí (ahir) per la pluja". Però la seva jornada va anar de menys a més fins a obtenir un meritori podi després d'una prova "amb molts avançaments i molt trànsit", va comentar.

"Ha estat un cap de setmana amb moltes trampes, en el que podies cometre algun error, tant dissabte, com diumenge; i podies haver sortit d'aquí amb zero o amb molt pocs punts. Per tant, crec que hem fet un cap de setmana molt sòlid. Molt serè", va afegir el pilot de Ferrari.

El d'Oviedo només lamentava una cosa. "Ens ha faltat la victòria per posar la cirereta a aquest començament de campionat, però sóc la segona persona més contenta del món ara mateix a la Fórmula 2, perquè estem segons en el campionat després de la primera carrera, després d'uns anys amb començaments difícils que no ens permetien estar en la lluita per les primeres victòries", va declarar el doble campió a Melbourne.

El 2013 pinta molt millor per a Alonso. "Aquest any, almenys, comencem l'any amb una altra cara. Cal confirmar-ho en un cap de setmana una mica més normal, com pot ser el de Malàisia", va matitzar un Alonso que va acabar la seva intervenció davant els micròfons donant les gràcies als seguidors. "Sens cap dubte que ha estat fantàstic. Gràcies a tota la gent que segurament ha dormit poc avui (ahir) per mirar la cursa", va dir.

Raikkonen, prudent

Kimi Raikkonen (Lotus) va fer honor al seu malnom d'"Home de gel" i va celebrar amb alegria continguda la seva victòria alhora que va avisar que encara queda molta feina per fer. "He fet una bona sortida i he anat bé des d'aleshores, sense gaires problemes amb els pneumàtics", va explicar el finlandès, després d'aconseguir la seva segona victòria després del seu retorn a la F1 i i la segona de la seva carrera a Melbourne. La temporada passada, després de passar dos en el Mundial de ral·lis, Raikkonen va aconseguir la victòria en el Gran Premi d'Abu Dhabi.

"Tenia dubtes, perquè era la primera carrera del Mundial i no saps com anirà tot ni com es comportaran els pneumàtics, perquè durant l'hivern no vam fer gaires tandes llargues. Però sí sabia que el cotxe aniria bé", va comentar Kimi durant la cerimònia del podi, en la que va exercir de mestre de cerimònies l'expilot britànic Martin Brundle.

"Tenia la sensació que podia ser una bona carrera per a nosaltres, però, òbviament, cal donar les primeres voltes i seguir a partir d'aleshores", va comentar el pilot de Espoo. "Fernando (Alonso) s'acostava i havia trànsit, així que vaig intentar assegurar la diferència per si començava a ploure. El cotxe es va comportar molt bé. Estic molt content amb aquesta victòria, però encara queda molta feina per fer", va finalitzar Raikkonen.