El París Saint-Germain (PSG), un club en plena metamorfosi que aspira a aconseguir una plaça de ple dret entre els grans d'Europa, serà el rival del Barcelona en quarts de final de la Lliga de Campions, fet que els parisencs no aconseguien des de fa 18 anys.

L'equip que dirigeix l'italià Carlo Ancelotti, i que compta en la seva plantilla amb estrelles com el suec Zlatan Ibrahimovic, l'anglès David Beckham, el brasiler Thiago Silva o l'argentí Javier Pastore, farà de l'encreuament amb el Barcelona una gran ocasió per lluir els diamants del seu ambiciós projecte. Segons el seu director esportiu, Leonardo, el Barça "és totalment favorit" en el duel, però els francesos somien donar la sorpresa i eliminar l'equip de Leo Messi, Andrés Iniesta i Xavi Herández. "No hi ha moltes receptes amb vista al Barcelona. Però intentarem posar-los en dificultats, fer un gran partit... Una vegada més, pensar que el PSG jugarà amb el Barcelona al Parc dels Prínceps és formidable. El viurem com un somni i intentarem arribar el més lluny possible en aquesta competició", va afegir Leonardo.

Tot i això, l'inici d'aquesta gesta s'haurà de començar sense el seu jugador franquícia perquè el PSG no podrà comptar amb el polèmic i exbarcelonista Ibrahimovic, que haurà de complir encara un partit de sanció per la targeta vermella que va rebre a Mestalla en el partit d'anada de vuitens de final. Pot resultar una baixa crucial perquè el suec és el gran estilet en el qual es basa el joc ofensiu dels parisencs, com demostra que hagi aconseguit 24 dels 51 gols que l'equip ha aconseguit en lliga, on habitualment desplega un 4-4-2. El primer partit dels quarts de final que es disputarà al Parc dels Prínceps de París el 2 d'abril davant de 50.000 espectadors, "no serà fàcil, però aquests partits ens donen molta alegria, són els grans partits de futbol" segons Leonardo.

"París ha de viure una festa del futbol", va afegir somrient el director esportiu del PSG. Leonardo sosté que el Barcelona és el pitjor rival que podia tocar-los, no només per desmantellar el Milan aquesta setmana amb un 4-0 al Camp Nou després de perdre per 2-0 en l'anada, sinó "pel que han fet els últims anys". El PSG sap que l'encreuament suposa una ocasió excepcional per fer història més enllà de les fronteres franceses, com marca el seu full de ruta. "Potser tinguem un equip fet per a Europa, basat en el talent, en la qualitat de les passades, per a aquest tipus de partits", va declarar recentment Leonardo després que el club encadenés dues derrotes lligueres fora de casa. Aquelles declaracions, que li van valer crítiques per la supèrbia que destil·laven, il·lustren l'essència d'un equip forjat a base de petrodòlars que no es conforma de dominar el campionat de la lliga francesa. El PSG ja lidera aquesta competició i comença a obrir bretxa amb l'Olympique de Lió, segon a quatre punts. Però ningú al club parisenc amaga que l'equip està pensat per aconseguir èxits europeus, per a delectació dels propietaris de Qatar Sports Investment, que fa dos anys va aconseguir amb el control d'un club en el qual han invertit sumes extraordinàries.