Potser plourà, o potser no, però el Camp Nou necessita aquest vespre un altre tipus de pluja: de gols locals per a poder remuntar l'eliminatòria davant del Milan, molt complicada després del 2-0 de l'anada.

El primer objectiu blaugrana per aquesta nit (20.45 hores, TV1 i TV3) és no encaixar cap gol. L'altre és fer-ne com a mínim dos per a forçar la pròrroga o tres, per guanyar i passar a la propera fase.

Gerard Piqué va comparèixer ahir a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva del Barça. El ´3´ blaugrana està convençut de les opcions de remuntada de l´equip i espera el Camp Nou de les grans ocasions. A continuació repassem la roda de premsa de Piqué a partir de les 10 millors frases que va deixar anar.

1) "Tinc la sensació que ho podem fer. Crec honestament que tenim equip, talent i plantilla per passar l´eliminatòria"

2) "Juguem contra un dels més grans, que té un historial amb moltes Champions i Lligues italianes. Serà un rival molt complicat però tenim el Camp Nou al nostre costat i un equip que és dels millors que hem tingut a la nostre història"

3) "Hem d´intentar que la gent s´enganxi des del primer moment. L´afició és capritxosa en el sentit que ens dóna suport si veu que l´equip està connectat. Que la gent hi cregui. Històricament han estat pessimistes. Qui no cregui, que deixi el carnet als seus fills o que faci servir el Seient Lliure. Demà necessitem 90.000 persones que creguin que podem passar"

4) "Som un equip que a la Lliga portem 20 gols a favor més que el segon. No li falta gol. Juguem contra un equip italià i sabem com plantejaran el partit, tot i que és el Milan, que és dels italians que més intenten jugar. Intentaran mantenir la porteria a zero. Tindrem les opcions i estic segur que els petits matisos decantaran l´eliminatòria cap a una banda o l´altra"

5) "Vam tenir 90 anys que guanyàvem alguna Lliga o Copa, però res important. Va arribar Cruyff i ens va canviar la mentalitat. Després, ´patxim patxam´ i amb Rijkaard i Guardiola hem canviat la història completament en els últims vint anys. Hem de confiar en aquest equip. Sembla que no tinguem memòria. Aquest equip pot fer això i molt més"

6) "Intentarem classificar-nos per a nosaltres mateixos, no per callar boques. Estem a 13 punts del segon, la temporada és brillant"

7) "Crec que els àrbitres s´haurien de professionalitzar. Tots haurien de treballar 40 hores per preparar un partit, sembla que als àrbitres no se´ls pugui dir que s´han equivocat, que es poden equivocar"

8) "A mi m´encantaria que es repetís (el dia de l´Inter) i tenir l´afició al màxim al nostre costat. Dies com aquests fan que el Barça sigui tan i tan gran"

9) "Portem cinc anys jugant contra equips que es tanquen al darrere, el problema és que el Milan és un especialista en això. Serà molt més complicat. Hem d´obrir el camp, moure la pilota ràpid, aprofitar que la gespa estarà mullada i les ocasions arribaran. Confio que en tindrem moltes"

10) "Hem estat un equip que ha jugat sempre amb molt de cap i demà toca jugar amb el cap. De vegades també toca tirar de cor, sobretot en els minuts finals"