El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va sancionar ahir el porter del Barcelona Víctor Valdés amb quatre partits per la targeta vermella que va veure contra el Reial Madrid el passat dissabte.

El de l'Hospitalet va ser expulsat per Pérez Lasa a la conclusió del xoc del Bernabéu després d'encarar-se amb el col·legiat per no xiular un possible penal de Sergio Ramos a Adriano Correia en l'última jugada. En els motius de la sanció de quatre partits a Valdés, que també rep una amonestació per la targeta groga rebuda abans de la seva expulsió, Competició considerava que va existir "una pluralitat de fets" que determinen aquesta decisió.

Segons es recull en l'acta arbitral, Valdés va veure la vermella per "encarar-se" amb Pérez Lasa a "escassos centímetres de la cara, cridant i de forma repetida: 'Us heu cagat, no tens vergonya'". "Després de ser expulsat aquest mateix jugador va persistir en la seva actitud i en els mateixos termes dient repetidament: 'No tens vergonya', havent de ser subjectat pels companys i el delegat del seu equip", afegeix l'acta del col·legiat.

A més, en l'escrit també s'afegeix que "una vegada érem al túnel de vestidors aquest mateix jugador va persistir en la seva actitud i cridant va repetir els mateixos termes anteriors: 'no tens vergonya, no tens vergonya'".

El Comitè també justificava la seva decisió en voler diferenciar entre les expressions "no tens vergonya" i "pocavergonya", apuntant que "expressions com 'no tens vergonya' o similars se solen qualificar com a actituds de menyspreu o desconsideració, perquè es tracta de manifestacions que generalment busquen ferir l'amor propi o la dignitat d'algú, però sense incórrer en l'ofensa personal". "Per això se sol aplicar en aquests casos l'article 117, i es considera una infracció lleu", argumentava. Però Competició afegia que en l'acta arbitral s'acredita "que l'expressió 'no tens vergonya', que va determinar l'expulsió, s'acompanya d'una altra com 'us heu cagat' i es realitza, a més, encarant-se a escassos centímetres de la cara de l'àrbitre". D'aquesta manera es qualifica l'actuació de Víctor Valdés com a "clarament ofensiva" i que, per tant, es tracta d'una "infracció greu".

Per això, el Comitè acordava ahir imposar quatre partits al porter blaugrana, així com una multa de 3.005 euros per a l'infractor i de 1.400 euros al club. El Barcelona no va trigar a anunciar que, en els propers dies, presentarà un recurs davant el Comitè d'Apel·lació contra aquesta sanció. De no prosperar, Valdés es perdrà els compromisos de Lliga que el seu equip disputarà al Camp Nou contra el Deportivo, Rayo Vallecano i Mallorca, així com el duel de Balaídos davant el Celta de Vigo.

El CTA denuncia a Piqué

El Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) va denunciar el barcelonista Gerard Piqué davant el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) pel gest efectuat després del xiulet final del partit de la lliga Reial Madrid-Barcelona (2-1), així com per les seves posteriors declaracions.

El defensa, en protesta per no haver-se xiulat un presumpte penal de Sergio Ramos sobre Adriano en la que era pràcticament l'última acció del partit, va alçar les mans simulant que estaven emmanillades davant la presència del col·legiat Pérez Lasa.

Amb posterioritat, a la zona mixta de l'estadi Santiago Bernabéu, el jugador barcelonista, entre d'altres coses, va dir: "Ens n'anem amb la sensació que hem jugat millor que al Camp Nou i malgrat això no ha estat suficient. Sabem que quan venim aquí al Bernabéu hem de ser infinitament millor que ells, perquè si el partit és igualat hi entra l'àrbitre".

El jugador, a més, va afegir que "pot afectar cap a un costat o cap a un altre. En aquest cas, no ha volgut xiular el penal, ha ajudat el Reial Madrid una mica. Però tot i aquesta decisió tenim nivell suficient en aquest equip per no dependre dels àrbitres".