Si hi ha quelcom que Ritchie Kitoko no ha perdut des que va arribar a Girona, això és, sense cap mena de dubte, la paciència. Les lesions i la falta de confiança que li ha dipositat Rubi han reduït la seva participació amb el primer equip a un nivell del tot testimonial. Tot i això, Kitoko manté l'esperança, un cop recuperat d'unes noves molèsties que l'havien apartat de l'equip. Ahir va realitzar el seu primer entrenament complert amb l'equip, va reconèixer que es troba "bé" i "sense molèsties" i va recordar que encara queda Lliga per guanyar-se una nova oportunitat. L'enèsima que espera aquesta temporada.

Si Kitoko parla d'una "mala temporada" i d'una "experiència negativa", no ho fa des del desconeixement. Parla amb ús de raó. Ja va començar la Lliga tocat, fet que li va impedir agafar el mateix ritme de l'equip. Va haver-se de sotmetre a una artroscòpia al desembre, el que el va deixar més d'un mes fora de combat. I ara, una nova lesió l'ha apartat novament del grup durant prop de quatre setmanes. A tot això, se li ha de sumar que només ha jugat 6 partits (191 minuts), un d'ells de titular i que, a més, l'últim es remunta ara ja fa tres mesos.

Malgrat tot, el migcampista no perd el somriure: "Segueixo animat perquè encara queda Lliga. Crec que es poden tenir minuts encara. El primer que desitjo és mantenir la línia i no recaure de nou. I després, intentar entrar, encara que és complicat perquè cada cop som més jugadors per les dues ?posicions del mig del camp", valora.

Kitoko està vivint a Girona una veritable "experiència" que mai havia viscut; l'ha encaixat amb prou optimisme malgrat ser dels futbolistes del Girona que menys minuts col·lecciona aquesta temporada, i admet que "de coses com aquestes un el que ha de fer és aprendre'n i buscar-ne el costat positiu. He de ser fort mentalment". Ara, l'únic objectiu és no patir cap més lesió, treballar com el que més i esperar una nova oportunitat: "Em trobo molt bé, el genoll està fenomenal, millor que mai. Estic content. Espero poder tenir minuts en el futur".