Arnau Sala, l'ara tècnic del Figueres, va viure la seva primera experiència futbolística fora de casa al filial del Saragossa. Era la temporada 1992/93, i representava, amb poc més de 20 anys, canviar Manresa per la capital aragonesa, sense conèixer pràcticament res ni ningú. Podia haver-se allotjat en una residència però la marxa de Fuertes al Figueres havia deixat una habitació lliure en un pis que compartien dos centrals del filial aragonès. Va acceptar instal·lar-s'hi i així va ser com va conèixer l'ara tècnic de l'Olot, Julio Bañuelos, i l'actual tècnic del Cadis, Raül Agné, que feia la mili a Saragossa i que havent sortit de l'antic Aragón militava al Casetas. Esportivament les coses no van reixir i el Saragossa B va baixar a Tercera. Però tant Arnau com Bañuelos tenen un bon record d'aquella experiència, d'aquells mesos que van compartir pis i vivències futbolístiques quan tot just feien les primeres passes de la seva carrera professional.

Diumenge Arnau i Bañuelos es retrobaran a Vilatenim, un a la banqueta del Figueres i l'altre dirigint el líder implacable de Tercera, que camina a velocitat de creuer cap a la promoció i l'ascens. Des que l'exentrenador del Mirandès va aterrar a La Garrotxa dies després de la precipitada marxa de Rodri cap a Cadis, precisament per treballar amb Agné, els dos entrenadors han parlat sovint. L'última vegada fa dues setmanes, i van quedar que intentarien dinar plegats abans del derbi. Arnau recorda d'aquell pis compartit fa més de vint anys que "ja es veia que tant ell com en Raül tenien inquietuts futbolístiques i que apuntaven a entrenadors. Va ser una sort anar al pis i no a la residència, perquè vaig poder conèixer-los". Bañuelos tampoc es queda curt a l'hora d'elogiar el seu rival del cap de setmana. L'excentral, que era el capità d'aquell Saragossa B, destaca que "vaig aprendre molt tant de l'Arnau com d'en Raül perquè són dues bones persones" i, en concret, de l'ara preparador del Figueres, deia que "era un interior de molta qualitat i això ho ha transportat ara a l'equip a l'hora de dirigir des de la banqueta".

Esportivament Arnau pensa que per derrotar els garrotxins "haurem de fer el partit de l'any i esperar que ells no tinguin el seu millor dia". Segons ell "Olot, Cornellà i Europa són molt superiors a la resta, però després els equips que vénen a la classificació estem a un nivell força semblant". Per tot plegat, a falta de 12 jornades pel final de la Lliga de Tercera, Arnau admet que pensar en acabar quarts i jugar el "play off" pot ser un somni possible "si recuperem lesionats i aconseguim que allò que hem perdut a dalt amb la marxa de Marc Mas ho recuperem en defensa encaixant pocs gols".

Bañuelos està d'acord en què el Figueres lluitarà fins al final per ser al "play off" i diu que "m'agradaria molt ja no només per l'amistat amb l'Arnau i pel futbol gironí, sinó perquè la seva aposta s'ho mereix". El tècnic garrotxí espera un partit "molt atractiu" entre dos equips "que volen jugar a futbol". La clau de la victòria passarà per "incomodar-los, tot i que al seu camp són forts".