En una tarda gèlida, el Figueres ha estat a punt de quedar-se garratibat davant d'un Balaguer que ha sabut abrigar-se més i millor i que ha tingut els de casa a un pas de convertir-se en un glaçó (1-1). Iban Parra, que ha atabalat, i molt, la defensa unionista, ha sorprès fent el 0-1 quan el cronòmetre enfilava la recta final (81'), però un penal de llibre de Giribet a Jairo en el temps afegit ha permès a Teixi estampar l'1-1 definitiu (89').

Fins aleshores, uns i altres havien remat molt, però sense tenir massa clar on era la riba. Amb tot, els lleidatans eren conscients que la seva referència era Iban Parra, per qui passaven totes les accions ofensives, i amb això n'han tingut prou per, a estones, imposar el seu guió. De fet, en el primer acte, el Balaguer ha dissenyat les situacions de perill amb més pes -un xut creuat (12') i una vaselina des del cercle central que el porter figuerenc ha enviat a córner per damunt del travesser (35') d'Iban Parra; un tir de Solanes que Ureña ha recollit bé (21') i una acció a la banda esquerra de De Mesa a qui, després de retallar cap a dins, li ha sortit una rematada de canari molt tova (41').

A l'altre costat, la Unió, amb dificultats per aconseguir fluïdesa, només ha mirat a porteria amb un tir de Vilà amb l'esquerra, rebent una cessió de Teixió, que Nogués ha rebutjat a córner (8'). Els de casa, freds com el panorama meteorològic, no han acabat de guanyar temperatura a la represa -Arnau i Punsí han buscat donar un tomb al rumb fent entrar al camp Barrera i Jairo al descans- tot i que, amb geni, han trepitjat més vegades l'àrea de l'Albera. En el primer quart d'hora, una falta executada per Cornellà que el porter ha retingut amb pregària inclosa -la pilota se li ha adormit sota el cos (49'); un xut alt d'Alforcea (50') i una rematada de Barrera a la carretera de Llançà quan ho tenia tot il·luminat per endreçar-la on tocava (57') semblaven canviar el color de la decoració.

El Figueres, sempre mirant de reüll el veterà Iban Parra, ha empès a còpia de coratge. L'autor del 0-1 ha tornat a avisar amb una vaselina sense angle, guanyant el duel a Busquets a tocar la línia de fons que Murga ha fet fora de la trajectòria de la xarxa amb el cap (63'). Accelerat, arriscant molt i amb pressa, l'equip altempordanès ha afegit angoixa al seu joc que, tot i això, li ha obert la finestra per avançar-se, sobretot amb un xut creuat de Teixi -s'ha barallat amb tothom- després de recuperar una pilota dins de l'àrea (71'), i una vaselina de Sergi Moreno que s'ha perdut un metre arran del pal dret (73'). Però els locals s'han deixat la nevera oberta, i Iban Parra s'ha presentat sol davant d'Ureña -Ferran Grau ha perdut una possessió clara a camp contrari- i ha resolt amb solvència (81'). Amb psímptomes de pulmonia, la Unió ha buscat la manta per seguir insistint a base de tossuderia fins que una entremaliadura de Jairo dins de l'àrea acabava amb el davanter a terra atropellat per Giribit i l'àrbitre xiulant el corresponent penal. El llançament l'ha fet Teixi, que no ha fallat enviat el cuir a tocar del pal dret (89') i donant als blanc-i-blaus certa dosi d'escalfor.

UE Figueres: Ureña, Busquets, Alforcea, Argi, Murga, Teixi, Pedro (Barrera, 46'), Ferran Grau, Marc Vilà (Jairo, 46'), Cornellà i Pol Compte (Sergi Moreno, 57').

CF Balaguer: Nogués, Belló, Giribet, Egea, Joan Martínez, Xaver Gracia (Andreu Martínez, 88'), De Mesa, Benet, Iban Parra, Solanes i Galceran (Bertran, 66').

Àrbitre: Héctor Robas Bondia, amb Rubén Martín Tarrio i Joan Ponce Moreno com a assistents. Ha amonestat Bertran i Giribet, del Balaguer.

Gols: 0-1: Iban Parra (81'); 1-1: Teixi (p.) (89').