El davanter Lionel Messi s'ha adjudicat l'Olimpia d'Or a l'esportista més destacat de l'any a l'Argentina, premi que rep per primera vegada en la seva carrera professional.

La cerimònia, organitzada pel Cercle de Periodistes Esportius, que entrega les distincions, es va dur a terme ahir a la nit a la seu del Golf Club de la localitat de Buenos Aires de Pilar, a uns 60 quilòmetres de la capital del país.

Per competir per l'Olimpia d'Or, l'astre del Barcelona, de 24 anys, va haver de guanyar moments abans el de Plata en imposar-se en una terna de "futbol exterior" als davanters Gonzalo Higuaín, del Reial Madrid, i Sergio 'Kun' Agüero, del Manchester City, companys seus en la selecció argentina.

El Cercle de Periodistes Esportius havia atorgat l'Olimpia d'Or 2010 a la jugadora de la selecció argentina d'hoquei sobre gespa Luciana Aymar, la gran figura de 'Las Leonas'.

Messi acaba de tancar un 2011 brillant, que es va coronar amb cinc títols amb el Barcelona -l'últim el del recent Mundial de Clubs al Japó- i 59 gols en 70 partits, quatre d'ells en la selecció Albiceleste.

En la cerimònia també van ser premiats amb l'Olimpia de Plata, entre d'altres, Juan Román Riquelme (futbol local), Luis Scola (bàsquet exterior) i Facundo Conte (voleibol).