Desprès de l'èxit de la campanya 'Som el que mengem', la Fundació del FC Barcelona ha presentat aquest dimecres una nova campanya que sota el nom de 'Som el que respectem', vol fomentar entre els més joves valors com ara la tolerància, el respecte i la bona convivència. La campanya, que compta amb el suport de la Generalitat, la UEFA, la Unesco, i l'Obra Social de la Caixa, vol servir-se de la imatge del primer equip de futbol per fomentar aquests valors. La campanya té una durada de dos mesos i per difondre-la arribarà al Camp Nou i al Palau Blaugrana on s'oferirà informació a tots els socis i aficionats. A més, entre el 27 de desembre i el 4 de gener el projecte aterrarà al Saló de la Infància.

La presentació de la campanaya ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, el vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona, Ramon Pont, el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, la quarta tinent d'alcalde i regidora de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, el responsable de responsabilitat social de la UEFA, Patrick Gasser, i representants del Centre Unescocat i de l'Obra Social La Caixa.

Durant els Parlaments, Sandro Rosell ha recordat que el FC Barcelona promou els valors de la campanya a tots els nivells del club i com a exemple ha destacat la persona de l'entrenador del primer equip, Josep Guardiola, de qui ha destacat que "amb fets i no paraules" fa del respecte un dels seus trets d'identitat.

De la seva banda, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha subratllat la importància que té el fet que el FC Barcelona, i en especial el seu primer equip de futbol, esdevingui un referent pels més joves a l'hora de fomentar valors tant importnats per a una societat com són el respecte i la tolerància.

Presència al Saló de la Infància, al Camp Nou i al Palau

Del 27 de desembre al 4 de gener la Fundació durà aquest projecte al Saló de la Infància de Barcelona. Allà s'instal€larà un estand lúdic i educatiu de més de 500 m2 on es desenvoluparan activitats i jocs relacionats amb el valor del respecte. Aquest saló, que atrau famílies i nens d'entre 4 i 13 anys, compta amb més de 180.000 visitants anuals.

Durant els propers dos mesos 'Som el que respectem' també arribarà al Camp Nou i al Palau Blaugrana. Com en altres ocasions, la Fundació oferirà informació sobre la campanya als socis i aficionats que assisteixin a un partit.

Implicació del primer equip

La Fundació també desplegarà durant els propers dies una campanya de visibilitat a la xarxa. El projecte compta, com a principal element de comunicació, amb un espot on hi participen Messi i Abidal. En aquesta peça queda palès l'esperit de convivència que regna al primer equip; un grup que pren la tolerància i el respecte als altres com a valors imprescindibles tant en la pràctica esportiva com en el seu dia a dia.

Ampli material audiovisual de sensibilització

La campanya també compta amb altres documents audiovisuals de sensibilització disponibles al web www.somelquefem.cat. Entre aquests, entrevistes amb els alumnes i tècnics de l'FCB Escola; deu clips amb consells pel foment del respecte i la convivència, a càrrec d'aquests joves, i una xerrada amb l'exblaugrana Lilian Thuram, on explica la tasca de la seva fundació contra el racisme i la seva pròpia experiència en relació amb els valors que fomenta la campanya.