Fitxar o no fitxar. Aquesta és la qüestió. Una qüestió que ja fa temps que sura per Montilivi, però que no acaba de concretar-se. D'intencions n'hi ha un munt; de paraules, encara més. Però de fets, cap ni un. El panorama, convida el club de Montilivi a llançar-se de cap al mercat. Amb una plantilla d'allò més curta i un futbolista (Ion Vélez) lesionat per al que resta de temporada, la necessitat d'incorporar cares noves al vestidor és una realitat. O almenys així ho sembla. De moment, però, el Girona no ha donat cap pas definitiu i, de continuar així, haurà d'esperar-se al mercat d'hivern (o haver-se de conformar amb un jugador a l'atur) per incrementar els membres de la plantilla.

No havia començat la temporada que Raül Agné, en més d'una ocasió, reconeixia obertament que la plantilla de la qual disposava era "un pèl curta". Tenia 21 futbolistes a les seves ordres, per la qual cosa restaven 4 fitxes lliures per completar (una part o totes) a l'hivern si així es creia oportú. La lesió de gravetat de Javier Acuña, la marxa precipitada de Chechu al Tenerife i l'evidència que manca alguna peça al doble pivot semblava que podrien accelerar aquest procés. Però va ser l'infortuni de Ion Vélez, qui va caure greument lesionat a Chapín, la gota que va fer vessar el vas.

Amb el davanter de Tafalla fora de joc per tota la temporada, el Girona tenia davant seu l'oportunitat de reforçar-se fent servir la seva fitxa. No havia de recórrer al mercat de jugadors a l'atur, ni tampoc esperar-se al gener, al mercat d'hivern. Podia triar-ne un de qualsevol categoria, fins i tot. Però per fer-ho, només havia de complir amb un requisit: fer els pertinents moviments abans de dos mesos.

Tenint en compte que Ion Vélez es lesionava el passat 3 d'octubre a Jerez de la Frontera, el Girona només disposa de 12 dies (el 3 de desembre vinent s'acaba el termini) per trobar-li un substitut al mercat. I les previsions no són del tot optimistes. No pas perquè el club no s'hagi mostrat obert a fitxar, al contrari. En més d'una ocasió, des de l'entitat s'ha assegurat que hi ha la ferma intenció d'apuntalar la plantilla abans d'arribar-se al mes de gener. Un d'aquests dies va ser ara fa poques setmanes, després de perdre a Riazor. En aquella ocasió, el president Ramon Vilaró declarava obertament que "ben aviat" caurien "dos o tres reforços". Un dia després, des del club s'assegurava la existència d'una "partida extra del pressupost" per cobrir el que semblava una necessitat de caràcter urgent.

Han passat els dies i, de moment, són escassos els moviments que s'han vist a l'àrea esportiva. A banda de dos futbolistes a prova (Nikezic i Songo'o), cap cara nova ha trepitjat el vestidor blanc-i-vermell. Cap ni una. Al contrari, ja que en la vessant esportiva només hi ha hagut adéus (la marxa del coach Javi Enríquez i la de Xavi Julià), deixant així òrfena l'àrea que s'ha d'encarregar de les entrades i sortides. Aquest rol, ara mateix, recau en Raül Agné. El temps vola. I cada cop més ràpid.