Roberto Sancho, del club Matxacuca, ha estat el vencedor de la I cursa de muntanya Tramun-trail, que s´ha celebrat aquest diumenge a l´Escala, amb un gran èxit de participació, arribant als 240 inscrits en aquesta primera edició i aconseguint una molt bona valoració per part dels corredors. Sancho ha fet els 21.907 metres de la competició en un temps de 1:39:28, amb una còmoda avantatge sobre el segon classificat Rafa Cañizares, del TR Runing, que ha acabat amb 1:41:55. El primer escalenc d´arribar ha estat Jaume Aguilera –sisè a la general-, amb un temps d´1:48:22.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Luisa Perales, amb 2:11:25, seguida de l´escalenca Evelyn Garcia, amb 2:18:19.

La cursa de muntanya Tramun-trail, ha estat creada pel club d´atletisme l´Escala-Empúries Flama-91 - que aquest any celebra el seu 20è aniversari-, i compta amb el suport de l'Ajuntament de l'Escala i del Club Nàutic l'Escala. Es tracta d´una cursa de 21.097 metres, que uneix el litoral amb el massís del Montgrí, amb un desnivell acumulat de 1.350 metres. Es tracta d´un itinerari molt tècnica i d´una gran bellesa paisatgística i ha rebut elogis majoritaris per part dels participants en aquesta primera edició.

La cursa neix amb l´objectiu de consolidar-se com una de les primeres curses de temporada i convertir-se en una referència per als corredors i atletes de mig i llarg fons per testar la seva forma física.

La Tramun-trail transcorre en gran part per dins del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. Es passa arran dels penya-segats costaners i s´endinsa al Montgrí passant entre parets de pedra seca, antigues barraques de vinya, velles instal·lacions militars i corriols i camins de tota mena. L´alçada màxima a la que s´arriba és de 165 metres i la major part del recorregut és per corriols (59%), mentre que hi ha un 40% de trams de pista i només un 1% de trams asfaltats.