L´única vegada en partit oficial on Peralada i Figueres s´han vist les cares ha estat a la Copa Catalunya. Els peraladencs ja s´havien enfrontat a la Fundació a la lliga, però no a la Unió Esportiva Figueres. Així, el darrer partit oficial entre ambdós ¬equips va ser el juny del 2006, on el conjunt verd-i-blanc va eliminar la Unió (2-0) en la primera eliminatòria de la Copa Catalunya amb gols d'Albert Parés i Uri Santos.

A les files del Peralada, aleshores dirigit per Raül Agné a Tercera Divisió, hi jugava Arnau Sala, actual tècnic del Figueres. Serien les últimes passes com a jugador del de Sant Fruitós de Bages, que s´acabaria retirant al filial peraladenc, a Tercera Regional, pocs mesos més tard. Aquell dia, al costat d´Arnau Sala sobre el terreny de joc hi havia l´ara figuerenc Toti Terradellas i els encara peraladencs Pere Armengol i Borja Garcia. El Figueres estava dirigit per Miquel Olmo i, el següent curs (2006/07), passaria a denominar-se Miapuesta.

Aquest és el darrer partit oficial disputat entre ambdós equips, però l'última vegada on es van veure les cares va ser en un amistós, a l'agost del 2009. El Figueres de Marcel•lí Coto (Primera Regional) es va imposar (1-3) al Peralada de Manel Cabezos (Primera Catalana). Per als figuerencs van marcar Marc Gasull, Sergi Arranz –ara, al Peralada– i Jairo Jiménez, mentre el gol de l´honor peraladenc el va anotar Jairo Garcia, actual jugador del Borrassà.

Preus entrades

Per aquesta partit històric de diumenge (17 hores), la directiva peraladenca ha decretat jornada econòmica però amb preus assequibles. Els socis del club local hauran de pagar 5 euros i els visitants i els no-socis 10 euros, segons ha informat l'entitat.