La Direcció Territorial de Catalunya de la Falange Española de las JONS ha demanat que se suspengui l'autonomia catalana "des del moment mateix en què s'aprovi" la "resolució sediciosa" al Parlament que han proposat Junts pel Sí i la CUP. La formació considera que els polítics i diputats catalans no tenen competències per aprovar la resolució que es planteja com l'inici de la desconnexió amb Espanya i és per això que considera que si l'aproven seran responsables d'un delicte de sedició. Per això insten la Fiscalia de l'Estat a ordenar la detenció "immediata" i el processament de qualsevol càrrec públic que "incorri" en aquest delicte.

El grup feixista alerta que tan bon punt s'aprovi la resolució, deixarà de reconèixer les autoritats del Parlament i del Govern. Des d'aleshores només obeirà les institucions de l'Estat "legalment constituïdes". També fa una crida al conjunt de la població catalana perquè faci el mateix.

A banda de suspendre l'autonomia, la Falange reclama al govern espanyol que es faci càrrec del control de l'administració regional, que declari si cal l'estat d'excepció i que tanqui les "organitzacions polítiques sedicioses" i "els seus mitjans d'agitació i propaganda". Com a exemple posa TV3.

Finalment, la territorial catalana de Falange Española de las JONS es posa a disposició dels poders de l'Estat per "col·laborar en la defensa de la unitat indissoluble d'Espanya".