Un nou pavelló esportiu de tres pistes i una piscina climatitzada, que s'ubicaran al districte sud de Figueres és una de les propostes que l'alcaldessa de Figueres i candidata a la reelecció per CiU, Marta Felip, impulsarà durant el proper mandat. L'actuació forma part del mapa d'Instal·lacions i Equipaments Esportius Municipals (MIEM) i dóna resposta a les necessitats dels clubs i entitats esportives. Escollir la zona sud servirà per diversificar la ubicació dels equipaments esportius, ara concentrats al nord-oest.

Felip va explicar que "amb el pas del temps s'ha fet evident la necessitat d'ampliar i millorar les instal·lacions esportives i, malgrat les millores efectuades els darrers anys, Figueres ha de fer un pas endavant, tant quantitatiu com qualitatiu". Així doncs, el nou poliesportiu i la nova piscina climatitzada han de servir, principalment, perquè els clubs i entitats desenvolupin la seva activitat esportiva en millors condicions i tinguin una oferta d'equipaments més àmplia i diversificada.

L'alcaldessa de Figueres va assenyalar, però, que les polítiques relacionades amb l'esport no es poden limitar a la construcció del nou poliesportiu i la piscina climatitzada. És per això que el programa electoral de CiU preveu també remodelar l'estadi municipal d'atletisme Albert Gurt, amb una modernització general de les instal·lacions i la substitució de l'actual tartan, que és el revestiment que es posa a les pistes d'atletisme.

Tanmateix, es proposa cobrir les actuals pistes poliesportives existents a tocar de la plaça dels Voluntaris. "Amb aquesta actuació podrem garantir que es puguin utilitzar durant tot l'any i que el seu ús no estigui condicionat per la meteorologia", va indicar Marta Felip. En aquest sentit, es preveu que per a la temporada de l'any vinent el cobriment ja estigui a punt i permeti resoldre les actuals limitacions d'espai d'entrenament que tenen les entitats esportives.

Centre social per a esportistes

Una altra de les novetats que planteja la candidatura de CiU és l'adaptació d'un espai de les actuals instal·lacions esportives com a centre social per a clubs i esportistes. Aquestes dependències comptaran amb sales de reunions i de formació, espais d'estudi o cafeteria, entre d'altres serveis. "Volem que sigui el punt de trobada i intercanvi dels clubs i entitats esportives, però també un espai perquè puguin desenvolupar-hi activitats formatives, reunions o assemblees, ja que no tothom pot disposar de seu social", va dir.