Teresa Jordà: "Aquells qui veuen possible un referèndum pactat, com En Comú Podem, estan fent un brindis al sol"

La cap de llista republicana per Girona assegura que "és quan ERC és forta que el procés sobiranista avança"

16.12.2015 | 14:13
La cap de llista d´ERC al Congrés, Teresa Jordà

La cap de llista al Congrés d'ERC per Girona, Teresa Jordà, ha assegurat que "aquells qui veuen possible un referèndum pactat" amb Madrid, esmentant explícitament En Comú Podem, "estan fent un brindis al sol". Per a la candidata, el seu partit és l'únic que assegura "que el procés cap a la independència culmini amb èxit". "És quan ERC és forta que el procés sobiranista avança", ha subratllat Jordà. Girant els ulls cap a la situació política que es viu a Catalunya, la candidata també ha volgut destacar la "gran generositat" d'ERC "en aquests moments crucials" en les negociacions entre Junts pel Sí (JxSí) i la CUP. "Estem cosint el nostre país, ja que el que estem fent és tan gran que abasta des de la democràcia cristiana fins al neoliberalisme", ha subratllat.

La cap de llista al Congrés d'ERC ha visitat aquest matí la Garrotxa, on ha fet campanya a Olot. Des d'aquí, Teresa Jordà ha volgut centrar el seu missatge polític en alertar que el referèndum ja és una via morta. "No hem de demanar permís per ser el que volem ser; ho hem fet fins a quinze vegades, i la resposta sempre ha estat un 'no' rotund", ha afirmat.

Ha estat aquí quan Teresa Jordà no s'ha estat de carregar contra aquells qui encara defensen el referèndum al seu programa electoral per al 20-D. "Per tant, els qui veuen possible un referèndum pactat, com En Comú Podem, estan fent un brindis al sol", ha subratllat la candidata.

Per a Jordà "ERC és la garantia que el procés cap a la independència culmini amb èxit". "És quan ERC és forta que el procés sobiranista avança", ha reiterat la cap de llista al Congrés per Girona.

"La nostra capital del nou estat és Barcelona"

Teresa Jordà tampoc ha volgut passar per alt les negociacions entre JxSí i la CUP al Parlament. La candidata ha destacat que, en aquests moments "crucials per a Catalunya", des d'ERC "estem cosint amb una generositat extrema el nostre país, ja que el que estem fent és tan gran que abasta des de la democràcia cristiana fins al neoliberalisme". "A Espanya no li hem d'anar a demanar res més, la nostra capital del nou estat és Barcelona, i no Madrid", ha conclòs.

Jordà ha fet campanya acompanyada d'Eulàlia Masana, que va de suplent a la llista per al 20-D. Masana, que havia estat alcaldessa de Riudaura (Garrotxa) ha posat l'accent en les protestes contra el 'fracking' (o fractura hidràulica) que es volia fer al municipi per buscar-hi hidrocarburs al subsòl.

"Aquests quatre anys han estat de greuges i d'amenaces, també al nostre territori", ha subratllat Masana. I hi ha afegit: "Un exemple és el 'fracking', que tant vam haver de batallar des de la Garrotxa; no podem permetre que des d'un despatx de Madrid decideixin sobre el nostre territori; volem ser un país normal per prendre decisions normals".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent
Enllaços recomanats: Premis cinema