El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha cridat aquest dimarts a concentrar el vot en la federació el 20 de novembre, perquè l'abstenció és apostar indirectament per PP i PSOE. "Són moments molt difícils, i en la història d'aquest país, els moments difícils només els hem salvat quan hem entès que una força política nacionalista ha de ser la que tingui i sigui la màxima expressió del catalanisme polític a Madrid", ha argumentat. En un acte amb interventors, ha avisat que Mariano Rajoy guanyarà les eleccions, però no genera ni il·lusió ni confiança per sortir de la crisi, i, per tant, "no és el que necessita aquesta país".

Davant d'uns 300 interventors a Barcelona, Duran ha remarcat que ningú farà més pels catalans que CiU, i per això cal centrar i concentrar la força en la federació. D'aquí al dia 20, ha demanat als interventors que ajudin a convèncer el màxim nombre de persones, especialment als que estan "desencantats" amb la política i tenen intenció d'abstenir-se. "Si no voten CiU, indirectament estan votant PP i PSOE", ha dit.

I després de veure el cara a cara, ha constatat que cap dels dos candidats interessa a Catalunya, ja que ni un ni l'altre van generar il·lusió ni confiança, "que és el que necessita aquest país" en temps de crisi. "No va haver-hi dos grans homes d'estat, sinó dos homes de partit que s'acusaven un de saber-se i l'altre de no saber-se el programa. I això no és bo", s'ha queixat.

Ha explicat que el debat va "entristir-lo molt", a ell i a la seva dona, perquè se'n van anar a dormir "amb menys confiança de la que tenia abans". "Sé que un dels dos serà president i no m'ha inspirat confiança", va dir-li la seva esposa.

Duran ha tornat a queixar-se de la marginació de CiU d'un debat "lamentable", i ha constatat que quan la federació no hi és, Catalunya també queda exclosa, ja que no se la va mencionar ni una vegada. Fins i tot ha apuntat que alguna persona li va dir que ell va ser el guanyador precisament per no haver-hi estat. "Quina resposta hem de donar davant de dos partits que es presenten al nostre país però sabem que creuen que Catalunya és irrellevant? Hem de votar PP, hem de votar PSC o hem de votar CiU? Hem de votar els de casa", ha exclamat.

I és que ha subratllat que per al PP i per al PSOE, Catalunya és "tan invisible" com per als catalans ho són els diputats populars i socialistes a Madrid. Catalunya, ha conclòs, no pot tornar a donar 25 diputats al PSC, com tampoc pot garantir la majoria absoluta del PP, "que l'únic que ha fet és fer la guitza".

Si CiU hagués tingut els 25 diputats del PSC, ha dit, el fons de competitivitat estaria ja cobrat i Catalunya ja estaria gestionant l'aeroport de Barcelona.