L'Ajuntament de Figueres portarà a terme durant el 2017 un estudi d’identificació de nous perfils professionals en els sectors de la Logística i de les TIC a l'Alt Empordà i un Pla d'acció de desenvolupament del sector comercial de la comarca, que formen part del programa "Foment de l'Ocupació de l'Alt Empordà en logística, TIC i comerç".

En ambdós casos, els estudis estaran subvencionats en un 80% pel Servei d'Ocupació de Catalunya i pel Ministeri de Treball i Seguretat Social i el cost total de les dues actuacions serà de 40.535 euros.

Els dos estudis segueixen les línies marcades en el Pla estratègic en l'àmbit del desenvolupament local i ocupació a l'Alt Empordà, en el qual col·laboren la resta d'entitats locals de la comarca.

En el cas del primer, l'objectiu serà identificar nous llocs de treball en els sectors de la logística i les TIC i de comú acord amb el sector implicat, com s'han de formar les persones que vulguin ocupar aquests llocs de treball. Aquest estudi és especialment necessari tenint en compte el desenvolupament del Logis Empordà.

En el cas del Pla d'acció de desenvolupament del sector comercial, el seu propòsit general serà determinar les línies estratègiques i les accions a implementar per a millorar el posicionament i la competitivitat del sector comercial a l'Alt Empordà per tal que pugui mantenir, millorar i generar llocs de treball. Aquest Pla es desenvoluparà dins dels termes de col·laboració estreta que es manté amb les associacions de comerç.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Manuel Toro, manifesta que "en els darrers anys ens hem dedicat a desenvolupar sectors generadors d'activitat econòmica en altres sectors de serveis, i millorar i fer més competitiu el sector del comerç de la nostra ciutat. Així, posar en marxa aquests estudis en un moment com l'actual, en què la Generalitat ha apostat fortament per desencallar el Logis Empordà, té tot el sentit".

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca que "per crear llocs de treball ens cal conèixer quines són les noves professions requerides pels sectors de la logística, el comerç i de les TIC, i afavorir que les persones es formin en aquestes matèries requerides pel mercat laboral i assoleixin nivells òptims de professionalització. Això repercutirà en la millora de la qualitat d'aquests sectors i contribuirà a desenvolupar la ciutat".