Des d'aquest passat dissabte i fins al 29 d´octubre, Ca l´Anita acull l´exposició 'De l´Àlbum a la Xarxa', una mostra de fotografies antigues de Roses recollides des de l´any 2014 a través del grup de Facebook Fotos Antigues de Roses. L´exposició realitza un repàs pel patrimoni personal i familiar de molts rosincs, per les imatges que evoquen records i moments especials, petits tresors guardants en àlbums, que en els darrers anys amb la irrupció de les noves tecnologies s´han anat transportant a la xarxa, mostrant a més de les vivències personals, la transformació social, urbanística i econòmica de la població.

El grup de Facebook Fotos Antigues de Roses es va crear el mes de juliol de 2014, amb el propòsit de fer visibles les fotografies antigues que les famílies conserven a casa seva. Des de llavors, el grup ha sobrepassat els 2.000 seguidors i compta amb més d´un miler de fotografies publicades.

L´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Roses ha volgut ara mostrar aquest ric patrimoni a través de l´exposició De l´àlbum a la xarxa, que s´inaugurarà el proper 12 d´agost a les 12 del migdia. Coordinada per Toni Martínez i comissariada per Xènia Berta i Mavi Caberol, la mostra oferirà la possibilitat que tot allò que s´ha compartit a la xarxa torni al paper, a l´àlbum, per mostrar una realitat que, a l´era digital, ja gairebé ha deixat d´existir. Les fotografies són, sobretot, d´entre els anys 50 i 70, i s´hi evoca i recorda les persones que hi apareixen però, sobretot, es recorda Roses.

Com era i com ha esdevingut el poble és el que més interès genera i és el que es vol plasmar en aquesta mostra. Un Roses de canvi, però també un Roses de persones. Rosincs nascuts o sobrevinguts que, conjuntament, han contribuït a fer la Roses del present, la que tots ara coneixem.