Si va existir un escenari vital per a l´artista Salvador Dalí, aquest va ser Portlligat i el cap de Creus. Aquell paisatge el va marcar interiorment i, més tard, el va immortalitzar i universalitzar en les seves teles. A més, Dalí el va convertir en un espai de vida ubicant-hi la seva llar al costat de Gala. Partint d´aquest discurs, DocDocFilms, amb la producció de la Fundació Gala-Dalí, treballen plegats en un nou documental, 'La vida secreta de Portlligat'. La casa de Salvador Dalí, del qual ja se n´ha pogut fer un tastet fa pocs dies gràcies a un tràiler amb imatges molt seductores penjat en diferents llengües al Facebook dels Museus Dalí.

Aquest documental, que enllaça amb el premiat 'Dalí, la darrera gran obra', on l´espectador s´endinsava en els enigmes de l´última gran obra de l´artista, el Teatre-Museu, vol ser la segona part d´una trilogia rubricada, de nou, pel realitzador David Pujol amb guió compartit amb Montse ­Aguer, directora dels Museus Dalí. Tal com s´explica en el mateix tràiler, aquest nou treball, que encara no té fixada una data concreta d´estrena, servirà per "anar descobrint la biografia i l´obra de Dalí interrelacionades amb la seva casa de Portlligat, l´únic taller que mai va tenir, i amb el seu paisatge, un paisatge que el condiciona i inspira".

Un guia especial, el mateix Dalí

Els creadors de 'La vida secreta de Portlligat' apunten que, novament, "és el mateix Salvador Dalí qui ens va guiant per aquest viatge vist des d´una geografia molt particular". De fet, la presència de Dalí és constant. Aquest treball, amb fotografia d´Ivan Carrero, edició de Jordi Muñoz i documentat per Rosa M. Maurell i Lucia Moni, estarà adreçat a tots els públics: "des del més general fins a aquell que vulgui aprofundir en aspectes més desconeguts de la vida de l´artista". Un artista que segueix generant interès i noves interpretacions.