L'escriptor i crític literari, Sam Abrams, oferirà aquest divendres una xerrada sobre James Joyce, als antics jutjats de Figueres. La conferència, que porta per títol James Joyce i la forja de l'ànima, forma part del cicle de xerrades de l'agrupació cultural Atenea de Casino Menestral. L'acte, obert a tothom, començarà a 2/4 de 9 del vespre.

Sam Abrams, un conferenciant assidu d'Atenea, va nèixer als Estats Units però s'establí a Catalunya en els anys 1970. Llicenciat en filologia hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit la docència, ha estat secretari del PEN català, ha traduït una vintena de volums de poesia catalana moderna a l'anglès i ha introduït poetes anglosaxons poc coneguts. Ha participat en l'edició d'obres per a Edicions 62.

Com a poeta ha publicat, entre d'altres, 'Calculations...' (1997), 'Oda a un ase i altres poemes', (1999), 'T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig' (2002) i 'La mirada estrangera' (2005). També és autor de 'Tenebra blanca' (2001), la primera antologia de poemes en prosa de la literatura catalana contemporània.

Ha estat curador de l'edició de poesia anglesa i nord-americana; 'Àlbum Ràfols-Casamada: veure és sentir'; 'Dietaris' de Marià Manent i 'El llarg dinar de Nadal' de Thorton Wilder. Amic personal de Maria Àngels Anglada, va prologar l'edició de la seva obra poètica completa, publicada el 2010, en el desè aniversari de la mort de la poeta, per a Edicions Vitel·la.[3]