Amal Tawfiq Hamad és una de les líders de Fatah a la Franja de Gaza. És una dona coneguda i reconeguda al món que fou durant una dècada directora general del Consell Legislatiu de Palestina a Gaza. Ara viu sota arrest domiciliari forçat per la cúpula de Hamàs. Dani Lagartofernandez l'ha fotografiat davant la porta de casa seva lligada de mans i peus i amb la boca tapada. Aquesta imatge simbòlica forma part de l'exposició 'Paraules descalces. Dones fent Pau' que es pot veure aquests dies a la plaça Josep Pla de Figueres, una mostra dedicada a tretze dones que bolquen els seus esforços a posar fi a la violació dels drets humans causada per l'ocupació israeliana de Palestina.

La mostra itinerant, produïda per l'Institut Català Internacional per la Pau, forma part d'un projecte molt ampli encara per acabar. Es tracta de (13)25. Al principi va ser la Paraula, iniciat pel fotògraf el 2007 a Israel i Cisjordània i el 2009 a Colòmbia, on les dones d'aquell país van posar-li el nom de Las 13 Lunas.

A través de retrats, Lagartofernández recorda les iniciatives de tretze dones per construir un món en pau d'acord amb la Resolució 1325 de les Nacions Unides. A totes les fotos les dones apareixen descalces, símbol d'honestedat, i fragmentades situant la mirada en el rostre, el cos i els peus. Cada dona destaca una paraula que, segons ella, resumeix el conflicte i la seva vivència, paraula que apareix escrita en una pissarra.

L'exposició està molt dirigida als educadors i inclou un dossier per ser treballat a les aules. L'objectiu és que els joves aprofundeixin en el conflicte.