L'escriptora Rosa Regàs (Barcelona, 1933) ha guanyat el premi Biblioteca Breve amb 'Música de cámara', dotat amb 30.000 euros i convocat pel segell Seix Barral . Així s'ha escollit entre els 1.086 originals que s'han presentat en aquesta edició. Es tracta d'una novel·la ambientada en la Barcelona de postguerra que narra la història d'amor trencada entre una dona d'herència republicana, Arcadia, i un jove estudiant de Dret, Javier, de classe alta. El jurat del premi l'han format J.M. Caballero Bonald, Pere Gimferrer, José Maria Guelbenzu, Elena Ramírez i Clara Usón. Entre els anteriors guanyadors del premi, que va néixer el 1958, destaquen Mario Vargas Llosa, Juan Marsé, Elvira Lindo o Clara Usón.

Com si es tractés d'un concert de música de cambra, a 'Música de cámara' té poques veus fan avançar la història i aporten el seu testimoni d'uns temps convulsos en els quals els punts de vista poden marcar la vida d'una persona.

La novel·la es publicarà el dia 4 d'abril de 2013.

Creixen els originals en llengües oficials a l'Estat

En total, s'han rebut 1.086 manuscrits procedents d'Espanya, Argentina, Colòmbia i Mèxic. L'editorial constata dos canvis fonamentals, el creixement la participació via correu electrònic i la participació de les novel·les escrites en qualsevol de les llengües oficials a l'Estat, que es presenten traduïdes.

Quant a la temàtica de les novel·les presentades, l'editorial afirma que han disminuït les que fan referència al ruralisme costumista i hi ha un auge dels originals històrics.