L'església parroquial de Santa Eulàlia de Noves de Garriguella ha acollit, aquest dimecres a la tarda, la cerimònia de comiat de Rosa Bagó i Josep Maria Tete, els dos figuerencs que divendres van perdre la vida de manera accidental durant la riuada de l'Anyet, en el terme de Masarac. Centenars de persones vingudes de tota la comarca han omplert el temple i la plaça exterior per dir el darrer adéu a dos empordanesos molt coneguts i estimats.

El rector de Garriguella, mossèn Manel Seco, amic personal dels finats, ha fet servir dos textos de Sant Lluc per relacionar fets de la parella amb la seva manera de viure. Seco ha posat un especial èmfasi en el relat de Facebook de David ArnauDavid Arnau, el garriguellenc que va ser salvat amb altres quatre companys pels dos difunts, trenta anys enrere, quan aquesta havien patit un greu accident de trànsit. "Eren dos àngels de la guarda", ha recordat el capellà, el qual ha destacat "els valors humans i cristians d'una parella que la natura ens ha robat".

Amics de la colla de Maçanet de Cabrenys, d'on era originari Tete, del grup de motoristes amb els quals solia sortir i altres companys del matrimoni han parlat d'ells un cop acabada la missa. També ho ha fet el seu fill Òscar, pilot d'aviació, qui ha demanat als presents que recordessin sempre als seus pares: "Mentre els recordem, no seran mai morts".