El Ple de l'Ajuntament de Figueres, celebrat anit amb caràcter ordinari, va aprovar per unanimitat la majoria de dictàmens de l'ordre del dia. Abans dels assumptes urgents, hi va haver poc debat entre els grups del govern i de l'oposició. No hi va faltar el record en votacions passades quan es van tractar temes que han arrossegat controvèrsia des dels seus inicis, com ara la cessió de terrenys de titularitat pública per a la construcció de l'escola privada Montessori.

En aquesta sessió de juliol es va aprovar el canvi d'arrendatari del centre docent a favor de Montessori Palau SL després que Montessori Empordà hagués recuperat la titularitat per la dissolució de Montessori Gestió. CiU, PSC, PP i C'S van aprovar el canvi, mentre que ERC, CUP i Compromís van mantenir el seu vot contrari tot recordant la seva oposició a l'ús de terrenys públics amb finalitats privades. Natàlia Sanchez (CUP) considera "una greu irresponsabilitat" aquest fet. La republicana Maria Perpinyà va explicar que el vot contrari no tenia res a veure amb el canvi de gestió, ja que la seva preocupació era "el deute històric" generat amb la contrapartida que s'esperava per la construcció d'una pavelló poliesportiu en els terrenys de Vilatenim.

L'alcaldessa, Marta Felip (CDC), va explicar l'origen de l'acord que havia permès l'escola privada recordant que "la voluntat del govern municipal d'aquell moment va ser diversificar l'oferta educativa de la ciutat i aquesta suma".

Al final, el canvi d'arrendatari es va aprovar amb quinze vots favorables i cinc de negatius.

En la mateixa sessió és va donar llum verd al Pla de barris policial que ha de permetre una major presència d'agents de la Guàrdia Urbana en diferents zones de la ciutat. Aquest increment presencial "amb patrullatges a peu", segons va remarcar el tinent d'alcalde Pere Casellas, es farà a partir de les hores extres voluntàries que vulguin fer els agents de forma voluntària. Héctor Amelló (C'S) va demanar un control mensual de la despesa i la feina feta. ERC va votar-hi a favor "per responsabilitat" i el PP va ser l'únic partit que s'hi va oposar. Maria Àngels Olmedo va argumentar que no es podia saber si aquest Pla "serà efectiu ni de quina partida pressupostària sortirà". El Pla es va aprovar amb el vot dels grups del Govern i el suport de Compromís d'Esquerres i ERC. CUP i Ciutadans es van abstenir.

El Ple també va conèixer de primera mà l'exposició verbal dels representants del Consell d'Infants. Els joves ciutadans van celebrar la seva participació en el pregó de Fires tot demanant poder-lo repetir cada any a manera de "pregonet". També van recordar la seva voluntat de recuperar, l'any vinent, la festa del carnaval.

En el capítol d'assumptes urgents, la moció contra l'acord comercial transtalàntic TTIP va quedar damunt la taula per l'absència de dos regidors d'ERC i la CUP. Entre altres, també es va debatre una proposa de la CUP per sol·licitar una auditoria dels comptes de les entitats amb partida pressupostària municipal gestionades per Jordi Rotllan, expresident de Càritas i Comerç Figueres.

Trobareu més informació a la pròxima edició del Setmanaride l'Alt EMPORDÀ.