L’Ajuntament d’Albanyà està en negociacions amb el Bisbat de Girona per la compra de l’edifici de la rectoria, que ara té cedit per un període de seixanta anys, dels quals ja n’han passat vint. L’alcalde, Joan Fàbregas, té prevista una trobada per aquest dimarts amb el Bisbat per aconseguir desencallar un acord al qual el consistori posa un preu: 100.000 euros. Aquesta és la quantitat que està disposat a aportar l’Ajuntament d’Albanyà per poder tenir en propietat aquest edifici que els veïns ja utilitzen des de fa temps per a diferents activitats.

Dos projectes estratègics

El consistori d’Albanyà considera clau aquesta peça per al desenvolupament turístic del municipi, situat a l’Alta Garrotxa.

En aquest sentit, ho lliga amb la creació d’una botiga -properament tancarà l’actual o el poble se’n quedaria sense- i un alberg, amb capacitat per a unes catorze persones, que ajudarà a atraure visitants entre els feligresos del santuari de la Mare de Déu del Mont.

Joan Fàbregas, però, adverteix que, tant la botiga com l’alberg seran una realitat, amb o sense la compra de la rectoria al Bisbat. De fet, les obres ja han començat i es preveu que els propers mesos es pugui disposar d’aquests dos equipaments. El pubt que correr més pressa és la botiga, ja que el consistori no vol deixar els veïns sense aquest servei, u cop tanqui la botiga de queviures que hi ha actualment al poble.