Albanyà

L'Ajuntament d'Albanyà negocia amb el Bisbat la compra de la rectoria

El consistori considera clau aquest equipament per fer una botiga i un alberg, que ajudaran a fomentar el turisme al municipi

04.07.2016 | 18:30

L´Ajuntament d´Albanyà està en negociacions amb el Bisbat de Girona per la compra de l´edifici de la rectoria, que ara té cedit per un període de seixanta anys, dels quals ja n´han passat vint. L´alcalde, Joan Fàbregas, té prevista una trobada per aquest dimarts amb el Bisbat per aconseguir desencallar un acord al qual el consistori posa un preu: 100.000 euros. Aquesta és la quantitat que està disposat a aportar l´Ajuntament d´Albanyà per poder tenir en propietat aquest edifici que els veïns ja utilitzen des de fa temps per a diferents activitats.

Dos projectes estratègics

El consistori d´Albanyà considera clau aquesta peça per al desenvolupament turístic del municipi, situat a l´Alta Garrotxa.

En aquest sentit, ho lliga amb la creació d´una botiga –properament tancarà l´actual o el poble se´n quedaria sense– i un alberg, amb capacitat per a unes catorze persones, que ajudarà a atraure visitants entre els feligresos del santuari de la Mare de Déu del Mont.

Joan Fàbregas, però, adverteix que, tant la botiga com l´alberg seran una realitat, amb o sense la compra de la rectoria al Bisbat. De fet, les obres ja han començat i es preveu que els propers mesos es pugui disposar d´aquests dos equipaments. El pubt que correr més pressa és la botiga, ja que el consistori no vol deixar els veïns sense aquest servei, u cop tanqui la botiga de queviures que hi ha actualment al poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema