La missatgeria sostenible, en tricicle elèctric, és el nou projecte de l'empresa d'inserció laboral de Càritas Diocesana de Girona, Ecosol. La proposta està pensada per a la distribució de mercaderies als centres de les ciutats, tot utilitzant vehicles de càrrega elèctrica que poden transpostar fins a 180 quilos de pes. És, doncs, una opció més perquè persones en situació de vulnerabilitat social es puguin incorporar al món del treball. La previsió d'Ecosol és que permeti contractar una cinquantena de treballadors en diferents punts de les comarques gironines.

Els responsables de Càritas Diocesana, acompanyats del Bisbe, Francesc Pardo, ahir van presentar el Tricicle Verd a la Fira de Mostres de Girona -amb la presència de l'alcalde, Carles Puigdemont, o el rector de la UdG, Sergi Bonet, entre d'altres-. Els principals avantatges del vehicle són la mobilitat sostenible, lliure d'emissions de CO2 i de soroll; a més de les seves petites dimensions, que contribueixen a descongestionar el trànsit, i la seva capacitat d'accedir sense restriccions horàriesa zones de vianants o de difícil accés.

El primer prototip del tricicle s'ha realitzat gràcies a l'equip de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, dintre del projecte final de Grau dels estudiants Jordi Ponsi -Enginyeria Mecànica-, Pavlo Slastion -Enginyeria Elèctrica- i Pau Feixas -Enginyeria Industrial-. El projecte també ha comptat amb el suport de diverses empreses i institucions. L'Obra Social de La Caixa l'ha finançat, amb 24.000 €. El director de la Politècnica, Quim Salvi, va afirmar que "per l'Escola és un orgull poder col·laborar amb entitats socials que treballen per a la inserció laboral". Per la seva banda, la gerent d'Ecosol Empresa d'Inserció, Anna Güell, va destacar la importància d'enllaçar "el coneixement de les universitats amb l'experiència de les empreses i les oprotunitats per a les persones que generen les entitats socials".