Avinyonet de Puigventós va estrenar ahir la nova plaça entre el carrer Illes amb els Camps de la Font pendent de donar-li un nom a través d'una consulta popular. Es donarà un parell de mesos perquè els veïns puguin fer propostes. L'alcalde, Josep Maria Bartolomé, també fa la seva i creu que es podria dir la plaça del Pregoner perquè aquí hi vivia, l'Enric Benito, que havia estat el pregoner del poble.

La urbanització s'ha portat a terme per cedir uns terrenys a Ensenyament per construir una nova escola. Estan a l'espera que la Generalitat la tiri endavant.

L'espai públic amb bancs, arbrat i zona d'esbarjo se situa al final d'unes escales que connecten aquest sector amb el poble. La connexió va ser una petició de la Generalitat perquè en un futur els nens de la nova escola no haguessin d'accedir-hi per la part de la carretera molt transitada i amb voreres molt estretes.

L'Ajuntament ha urbanitzat tot el sector i ha cedit els terrenys. Això ha suposat l'aparició de la nova plaça que es va voler inaugurar ahir durant la Festa Major, però sense nom. S'enviarà una circular als veïns que informa de com es pot participar a la consulta. Podran escollir el que vulguin i l'alcalde creu que alguns es repetiran. Serà l'escollit més vegades el que quedarà per la plaça. Alguns ja sonen, com la plaça del mirador perquè des d'aquí es veu tota la Garriga d'Empordà o la plaça del Pregoner.

L'alcalde explica que a la cantonada hi ha una casa on vivia l'Enric que durant anys "corria pels carrers amb una trompeta -que va cedir a l'Ajuntament". L'antic pregoner que va morir fa poc més d'un any ja va rebre un homenatge del poble fa uns anys pel seu servei i Bartolomé ara aposta per dedicar-li la plaça on hi ha la casa en què resideix el fill.