Les aportacions econòmiques de l´Ajuntament de l´Escala a les entitats del municipi seran l´any vinent un vint per cent inferiors i hi haurà una major regulació a l´hora d´atorgar-les. L´alcalde, Estanis Puig, ha anat explicant els darrers dies a representants de les associacions que hi ha a l´Escala la intenció de crear una eina per posar ordre als ajuts econòmics que fins ara es donaven. "Es tracta de posar ordre en aquest sentit", ha explicat Puig, el qual ha vist receptivitat per part de les entitats, que ja van veure reduïda l´aportació de l´Ajuntament per a les barraques de la Festa Major d´enguany. En aquest sentit, Estanis Puig veu "bona sintonia" amb les entitats, que aquest estiu van expressar alguna crítica per la reducció de la subvenció.

El govern municipal inclourà una bossa de diners destinada a les entitats dins dels pressupostos per a l´any 2012 que s´han d´aprovar abans de final d´aquest any. "Hem creat unes bases per a l´adjudicació dels ajuts. Les entitats hauran d´omplir uns requisits i presentar un projecte que després un comitè de tècnics avaluarà", argumenta l´alcalde, el qual remarca que "la situació econòmica de les administracions és complicada i cal que tots plegats actuem amb sentit comú".

Aquesta mesura que aplicarà a partir d´ara l´Ajuntament de l´Escala obligarà a que les associacions que aspirin a una subvenció municipal ajustin les seves activitats a unes pautes. L´alcalde escalenc, però, deixa constància de que "la cultura popular s´ha de protegir".