L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assegurar ahir que la decisió de mantenir el monument franquista enclavat al riu Ebre al seu pas per aquesta localitat "no és un tema ideològic ni polític", i va reclamar "respecte per a la diversitat". En declaracions a Catalunya Ràdio, Bel va comentar la consulta celebrada dissabte passat, en què el 68,36% dels veïns van optar per mantenir i reinterpretar el monument, mentre que els partidaris de retirar el monòlit per musealitzar-lo van obtenir un 31,25% dels vots.

L'alcalde va explicar que el manteniment del monument no és un tema "ideològic ni polític", i va expressar la seva satisfacció per la participació, ja que van anar a les urnes unes 8.500 persones, "més dels que voten habitualment en unes europees". "Cal respectar més les nostres diversitats, no s'ha d'excloure ningú, sinó incloure tothom", va demanar el batlle, que va criticar que en parlar d'aquesta consulta "algú, de forma intencionada", ha relacionat aquesta qüestió "amb el franquisme", quan "el compromís democràtic de la ciutat està acreditat".

D'altra banda, Bel també va parlar de les futures accions que es portaran a terme al voltant del monument. En aquest sentit, va assegurar que buscaran el consens per "reinterpretar" el monument abans no acabi aquest mandat, encara que el seu desig és poder fer-ho "bastant abans".