Truc viral: Per què la gent deixa la porta de la rentadora oberta quan finalitza el rentat?

Amb aquesta pràctica, s’aconsegueix augmentar la vida útil de la rentadora, ja que la humitat i la floridura poden afectar el rendiment de l'electrodomèstic

Rentadora.

Rentadora. / Freepik

La rentadora és, juntament amb el rentaplats, un dels electrodomèstics més exposats a la humitat, per la qual cosa la possibilitat que es generi floridura al seu interior o en algun dels seus elements és molt elevada. L’aparició de les taques d’humitat solen donar-se a la capseta del detergent, el tambor o la goma de la rentadora.

Aquesta última, de fet, és un dels punts que més brutícia acumula: els constants rentats, el detergent i una mala ventilació són factors determinants perquè s’acumulin els desaprofitaments i apareguin les temudes i perilloses taques d’humitat.

És per això que molta gent recomana deixar la porta oberta de la rentadora després de fer-ne ús. Fer-ho és bo per:

  1.  Evitar pudors: quan la rentadora està tancada després d’haver rentat la roba, hi pot haver una acumulació d’humitat i restes de detergent que causin pudors. Deixar la porta oberta permet que circuli l’aire i s’eviti aquest problema.
  2.  Prevenir la formació de floridura: la humitat pot ser propícia per a la formació de floridura, especialment a les juntes i a la goma de la porta. Deixar la porta oberta ajuda que s’assequin aquestes parts i prevé la formació de floridura.

Augmentar-ne la vida útil

Amb aquesta pràctica, s’aconsegueix augmentar la vida útil de la rentadora, ja que la humitat i la floridura poden afectar el rendiment de la rentadora i reduir-ne la vida útil. Al deixar la porta oberta, s’evita aquest problema i es pot prolongar la vida útil de l’aparell.

Per tant, és recomanable deixar la porta de la rentadora oberta després de cada ús per evitar pudors, prevenir la formació de floridura i augmentar la vida útil de la rentadora.

TEMES