La predicció del Govern austríac que hi haurà a tot Europa una gran ‘apagada’ elèctrica –que comportarà que no hi hagi electricitat, ni internet, ni calefacció, cosa que afectarà les comunicacions, el trànsit i al subministraments d’aliments i la seguretat pública– ha provocat una psicosi a Espanya que ha fet que la gent es llanci a les botigues i ferreteries a comprar <strong>càmping gas</strong>.

I un altre dels grans beneficiats sembla ser Mercadona, que assegura que ven 19.700 unitats de mitjana per dia a tot Espanya d’un producte que resol una de les grandíssimes necessitats que sorgirien en cas que efectivament hi hagués una gran apagada. Red Eléctrica ja ha assegurat que no hi ha res a témer i que tot el sistema està més que assegurat malgrat el que digui el Govern d’Àustria, però per si de cas hi ha gent que ha començat a fer provisió de certs queviures, tant comestibles com no, i aquest és un d’aquests grans casos.

No molesta tenir-les a casa perquè gairebé no ocupen lloc, es poden utilitzar en qualsevol moment i a més tenen funció aromàtica. Per això està sent una de les vendes estrella de Mercadona.

Quatre alternatives

En cas d’una gran apagada un dels grans problemes que es poden generar és que no hi haurà electricitat per il·luminar les habitacions quan no hi hagi llum natural, per la qual cosa qualsevol artefacte que serveixi per fer llum serà fonamental.

Aquí entren en joc les espelmes i Mercadona en té quatre de perfumades. Com és lògic, la majoria de les persones les compren per les seves agradables aromes i perquè la suau flama d’una espelma és molt relaxant, la qual cosa si es combina amb l’olor dona una combinació perfecta. Per això han arrasat, però segurament també hi haurà compradors que han pensat que no costa res tenir-les a casa per si de cas, que també se’n pot anar la llum de casa un dia, o perquè últimament la factura està pels núvols.

Són de la marca Bosque Verde i estan produïdes per a tot Espanya per Francisco Aragón, una empresa de Molina de Segura, a Múrcia. Les quatre aromes disponibles són fruits silvestres, vainilla, chai i talc i cada unitat, que és d’una mida més, que considerable, costa 1,65 euros.