El model Sony Bravia OLED ha sigut el producte guanyador del «reddot design award» 2017 en la categoria «best of the best». A l'Empordà, Quim Carreras regenta l´únic establiment que compta amb aquest nou model de televisor, la botiga Carreras Foto Vídeo de Figueres.

P:OLED, la principal característica d´aquesta televisió...

R: És un tipus de pantalles que Sony va inventar fa dues dècades, però fins ara no s´ha pogut fer una pantalla de mida de televisió perquè no estava evolucionada aquesta tecnologia. Es feien servir fins ara per pantalles petites.

P: És la revolució d´aquesta primavera?

R: És la novetat de l´any quant a televisió. Només de veure la imatge que dóna tothom es queda bocabadat. És una obra d´art perquè la persona que compra aquest televisor no només el compra per la tecnologia sinó pel disseny. És també un objecte de decoració que el pots posar a la teva sala d´estar i alegra la vista. És gairebé com una escultura.

P: Quines són les característiques més destacades del nou aparell?

R: A simple vista l´aspecte del televisor és molt diferent perquè no té un peu, l´aparell es recolza directament sobre la taula. Al darrere hi ha un suport que és on hi ha totes les connexions i també un petit subbufer per reforçar el so que és de 50w. A més, el ser un televisor oled té el màxim contrast possible. Això fa que es vegi tot amb molt de detall.

P: El televisor compta amb el nou sistema Acoustic Surface...

R: La mateixa pantalla és l´altaveu. Hi ha uns components al darrere que fan vibrar la pantalla. A partir d´aquí el processador decideix de quin punt de la pantalla surt el so.

P:És la primera vegada que el so prové de la persona que parla?

R:Sí. Si la persona que parla és a l´esquerra el so vindrà de l´esquerra. Això dóna una percepció de realisme molt més gran que els televisors que hi havia fins ara. Els altaveus estaven amagats i el so venia de sota i en aquest televisor el so ve de la mateixa pantalla que ve la imatge.

P: És el model A1?

R: És un nou començant. Tant el disseny, com la imatge i el so és fan d´una manera diferent. Hi ha tant de detall que fins i tot els objectes sembla que tinguin volum. Nosaltres diem que és el 3D sense ulleres. Gairebé tota la gamma Sony actual funcionen amb el sistema operatiu Android per televisió que és de Google i això fa que tot aquest món s´ajunti amb la tele.

P: Necessita bona connexió a Internet?

R: Per gaudir d´aquests televisors has de tenir una molt bona connexió a Internet perquè si no no li pots treure tot el rendiment que pot donar.

P: Carreras Foto Vídeo està especialitzada fa anys amb la marca Sony...

R: Nosaltres distribuïm Sony des de fa més de 30 anys. Ja fa uns quants anys que ens hem especialitzat amb els televisors Bravia que són disseny i tecnologia punta. Nosaltres creiem que és la marca que desenvolupa noves tecnologies i les va aplicant. Bona qualitat davant de tot.