Justament aquest dimarts, 13 d'abril, els Mossos d'Esquadra feien públic un comunicat de premsa per informar sobre la detenció d'un home acusat d'haver entrat a robar en una òptica de Figueres l'11 d'abril. El dia següent, aquest home va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos han fet saber aquest dimecres, un dia després del comunicat pel robatori a l'òptica, que el mateix dia que va sortir amb llibertat, el vespre del dia 12 d'abril, aquesta mateixa persona va provocar danys al mateix establiment comercial, l'òptica situada al carrer de la Rutlla.

Els fets van tenir lloc el mateix 12 d'abril al vespre quan els propietaris de la botiga van tancar. Pels volts de les 11 de la nit, algú els va trencar el vidre lateral de l'establiment llençant una pedra i provocant danys al mateix vidre i també a diverses ulleres que hi havia a l'aparador. Segons han pogut calcular els propieataris de l'òptica, l'import del vidre ascendeix a 400 euros i el del material òptic uns 366 euros.

Al cap de mitja hora de l'alerta policial d'aquests danys, una patrulla de Seguretat Ciutadana de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres va localitzar, caminant pel carrer Nou, un home que va poder ser identificat com el detingut del robatori a la mateixa òptica.

La investigació va determinar que aquesta mateixa persona havia provocat els danys i per això els agents l'han arrestada novament aquest dimecres, 14 d'abril, al matí

L'home, amb antecedents, ha passat aquest dimecres mateix a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui n'ha decretat novament la seva llibertat amb càrrecs.