14 de maig de 2019
14.05.2019
Barcelona

Desarticulen un grup itinerant assentat a Madrid que va robar en almenys una desena d'empreses de Catalunya

Hi ha quatre detinguts, tres dels quals són coneguts lladres que utilitzen el mètode de l'encastament

14.05.2019 | 10:57
L'operació ha estat conjunta entre Mossos i Polícia Nacional

Un operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional ha permès desarticular un grup itinerant assentat a Madrid que va robar en almenys una desena d'empreses de Catalunya entre abril i novembre del 2018, fonamentalment a les demarcacions de Barcelona i Girona. Hi ha quatre detinguts, tres dels quals són coneguts lladres que utilitzen el mètode de l'encastament i que tenen un ampli historial de robatoris amb força a tot l'Estat. Destaca la seva alta especialització i professionalitat en el maneig de mitjans tècnics per robar vehicles d'alta gama, amb els que després cometien els robatoris. També utilitzaven bufadors per obrir les caixes fortes i inhibidors per anul·lar les alarmes.

La investigació va començar a l'abril de l'any passat, quan els Mossos van saber que s'havia produït un robatori amb força en una empresa de Fornells de la Selva. Els lladres van aconseguir obrir la caixa forta de l'empresa amb tècniques d'oxitall. Els investigadors van acreditar que els lladres també estarien implicats en almenys nou robatoris més en diferents empreses de Catalunya amb un modus operandi molt similar.

Els agents van identificar tres dels autors materials dels robatoris i van comprovar que es tractava d'un grup de butroners itinerants establerts a Madrid. Utilitzaven eines com bufadors d'oxitall per forçar les caixes fortes o inhibidors de freqüència per anul·lar les alarmes. A més, també coneixien les tècniques policials i prenien moltes mesures d'autoprotecció per dificultar la investigació.

Se'ls hi atribueixen els delictes de robatori amb força, pertinença a grup criminal organitzat i falsedat documental. Els agents van recuperar dos vehicles robats valorats en 100.000 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs, a l'espera del judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook