El cap de setmana ha acabat amb quatre víctimes mortals per accidents de trànsit, segons el balanç oficial del Servei Català de Trànsit. El primer accident es va produir dissabte al matí a la C-58 a Ripollet: una sortida de via en què va morir la conductora del turisme. El segon accident va passar també al matí de dissabte a la C-31 a Ventalló, a l’Alt Empordà. Dos turismes van xocar i va morir la conductora d’un d’ells. La tercera incidència, durant la tarda del dissabte, va ser a la C-55 a Castellbell i el Vilar, quan un xoc frontal entre dos turismes va causar la mort d’un dels conductors. I la darrera incidència es va produir també dissabte a la tarda, una sortida de via a la C-25 a Manresa que va comportar la mort de la conductora.

Pel que fa a les principals retencions del cap de setmana, el divendres a la tarda hi va haver problemes de mobilitat per un accident a l’AP-7 a Vilafranca amb uns deu quilòmetres de retencions en sentit Tarragona, i a la zona entre Sant Cugat i Barberà, on hi va haver cues de vuit quilòmetres.

Al llarg de dissabte, a banda dels 4 accidents mortals, la jornada va estar marcada per un accident múltiple a primera hora del matí a l’A-2 al Bruc, que va mantenir tallada la via força hores en sentit Barcelona, generant cues de quatre quilòmetres.

Pel que fa a la mobilitat de retorn de la tarda d’aquest diumenge cap a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en general la tarda ha estat tranquil·la. Els principals problemes de trànsit s’han localitzat a l'A-2, on un accident al Bruc ha provocat que la circulació només sigui possible en un carril en ambdós sentits provocant retencions de 7 quilòmetres en sentit Barcelona, i que es reguli el trànsit al Túnel del Bruc. També hi ha hagut incidències a la C-17, on l’incendi d’un vehicle ha causat el tall de la via a Aiguafreda i cues d’un parell de quilòmetres.

Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a l’AP-7 a Sant Celoni fins al peatge de La Roca del Vallès, a la C-16 a Cercs i Berga, a la C-17 a Ripoll i a la C-55 a Castellgalí.