Els Mossos d'Esquadra creuen que l'excés de velocitat és la principal causa del greu accident mortal d'aquesta matinada a Vidreres (Selva), que acabat amb quatre morts i dos ferits greus. En concret, hauria estat el turisme, ocupat per cinc joves de 24 a 29 anys de la demarcació, que anava cap a Lloret de Mar (Selva) a una velocitat molt superior als 60 km/h permesos i ha ocupat el carril contrari, xocant frontalment contra la furgoneta, que anava cap a Vidreres. La policia ha arribat a aquesta conclusió després de veure les deformacions dels vehicles i que el motor del cotxe hagi sortit disparat uns 20 metres més enllà del vehicle, cosa que significa una alta energia en l'impacte.

L'intendent Vicenç Gasulla, cap de la Comissaria General de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, ha explicat ls mitjans de comunicació que en l'accident han mort quatre ocupants del cotxe, i un cinquè ha quedat ferit molt greu. Dels dos ocupants de la furgoneta, alemanys, un ha quedat ferit greu i l'altre lleu. El conductor de la furgoneta ha donat negatiu en la prova d'alcoholèmia, mentre s'està a l'espera de les proves al conductor del vehicle. De moment Gasulla no descarta cap opció, però creu que ni la mínima humitat que hi havia a la carretera, ni altres factors com la son, l'alcohol o drogues, han estat els causants del xoc, sinó que ha estat principalment la velocitat excessiva.

Gasulla ha explicat que la carretera és sinuosa, amb diverses entrades i sortides d'urbanitzacions properes, però no ha patit últimament excessiva accidentalitat, tot i que la policia catalana hi presta una atenció especial, sobretot a l'estiu, per l'afluència de turistes a Lloret de Mar.

Aquest ha estat l'accident més greu d'aquest 2018, que ja ha arribat al centenar de morts. Això trenca una lleugera tendència que s'havia iniciat fa unes setmanes. Si el primer trimestre de l'any va suposar un importantíssim increment de la mortalitat respecte el mateix període del 2017, amb un 72% més de morts, el segon trimestre va reduir-se la diferència, fins al 42% més de morts. Fins ahir, el juliol havia estat millor que el del 2017 i això havia disminuït la diferència al voltant del 25%, però ara s'ha tornat a eixamplar.

Per això, Gasulla ha alertat que els elements de risc tradicionals, com l'alcohol, les drogues, les distraccions, sobretot per ús dels telèfons mòbils, i la falta d'ús de cinturó, es veuen notablement incrementats per la velocitat excessiva, que "fa qualsevol accident amb pitjors conseqüències".