Nou turistes han quedat intoxicats per la mala combustió del motor d'un autocar, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) i el SEM. L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 19 hores d'aquest dilluns quan un autocar que viatjava en sentit França, amb matrícula belga i 66 passatgers a bord, s'ha aturat a l'àrea de servei de Garrigàs de l'AP-7. Gran part dels ocupants mostrava signes de marejos i malestar general i el mateix conductor ha avisat els serveis d´emergència.

En arribar al lloc, efectius del SEM han fet una primera valoració dels afectats i han decidit traslladar nou persones -entre els quals sis membres d'una mateixa família, amb diversos menors- als hospitals de Palamós i Trueta de Girona amb símptomes d'intoxicació per monòxid de carboni. La resta de passatgers mostrava intoxicacions més lleus i alguns, atacs d'ansietat.

{C}

Nou turistes intoxicats per la mala combustió del motor d’un autocar a l'AP-7

Nou turistes intoxicats per la mala combustió del motor d’un autocar a l'AP-7

Segons ha detallat el SEM, l'intoxicada de més gravetat ha estat una dona de mitjana edat, que ha perdut la consciència i ha estat traslladada en helicòpter a la cambra hiperbàrica de Palamós. Sis persones més -entre els quals tres menors d'edat- han estat evacuats també al centre hospitalari palamosí amb símptomes de mareig, vòmits o lipotímia.

Finalment, uns altres dos intoxicats han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Les primeres informacions apunten que l'autocar tindria l'aire condicionat espatllat i que l'aire que circulava a l'interior del vehicle provenia de la zona del motor, cosa que ha intoxicat alguns dels ocupants de l'autocar.

Cinc ambulàncies i l'helicòpter del SEM, quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra i una dotació dels Bombers s'han desplaçat a l'àrea de servei de l'AP-7.

Els turistes han esperat l'arribada d'un altre autocar i a les 21.50 hores han reprès el viatge de tornada cap a Bèlgica.