El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Eloy Velasco ha imputat cinc persones més relacionades amb el cas de la màfia russa de Lloret de Mar, segons ha avançat aquest dijous 'El Punt Avui' i han confirmat fonts judicials. Es tracta d'un economista i un gestor de nacionalitat espanyola i tres ciutadans de nacionalitat russa, que estan acusats de falsedat documental i blanqueig de capitals. Està previst que els cinc declarin aquest divendres a l'Audiència Nacional. Amb aquests cinc, s'eleva a tretze el número d'imputats en el marc de l'operació Clotilde. Tres d'ells van ser enviats a presó sense fiança i la resta van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Els tres imputats que estan a presó són el presumpte cervell de la trama, Andrei Petrov, el seu cunyat, Constantin Mischanin i l'arquitecta Pilar Gimeno.

Aquest dimecres va declarar davant de l'Audiència Nacional el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, que va quedar en llibertat però imputat per prevaricació i suborn. També estan en llibertat amb càrrecs el president del club d'hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, la responsable d'una immobiliària, Teresa Gimeno, el pare de Petrov, Boris Petrov, i la secretària de Petrov, Jessica Oleguin.