Persecució d'un delinqüent per Banyoles amb 4 ordres de detenció pendents i quan l'arresten l'acusen també de robar a casa l'exparella

També l'acusen d'un delicte de resistència i desobediència perquè durant la detenció va voler fugir dels Mossos

L'home també compta amb una ordre d'allunyament

Persecució d'un delinqüent per Banyoles.

Persecució d'un delinqüent per Banyoles. / Mossos d'Esquadra

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut un multireincident de 27 anys i l'acusen de set delictes perpetrats en sols quatre dies.

L'arrestat tenia  4 ordres de detenció pendents i quan el van enxampar també el van acusar d'un robatori a casa l'exparella i de trencar l'ordre de l'allunyament que hi tenia. El van poder detenir durant una persecució i aquest es va resistir activament a ser arrestat. Per tot això, també el consideren presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència.

El primer dels fets és del dia data 13 a la tarda quan va cometre un furt en un comerç del carrer de la Llibertat de Banyoles. El lladre se'n va emportar una bossa amb 2.700 euros en efectiu. Al cap de dos dies, va cometre un robatori amb força de matinada en un bar del carrer Barcelona. En aquest cas l’autor va forçar la porta posterior de l’establiment i es va emportar dos patinets, 1.200 euros en efectiu, unes sabates esportives i documentació.

Cinc dies després va tornar a actuar. Va entrar de nou en un bar del carrer Girona durant la matinada i també va forçar la porta posterior i es va emportar el calaix de la caixa enregistradora, un pot amb propines i una ampolla de whisky, tot valorat en 150 euros. El mateix dia a la tarda, els Mossos van actuar al carrer del Remei perquèvaa amenaçar la seva exparella de qui tenia prohibició d’apropament per una ordre judicial. En aquest cas, el delicte seria amenaces i trencament de condemna judicial: data 20/09 per la tarda, al carrer del Remei de Banyoles

Arran de tots els fets, els Mossos van poder-los relacionar amb el mateix individu i van emetre les ordres de detenció per 4 requeriments de detenció pels delictes de furt, robatori amb força, robatori amb força i trencament de condemna.

Persecució

Aquest va desaparèixer i no va ser fins el divendres passat 22 al matí que se'l va poder arrestar. Els Mossos consideren que va tenir coneixement que era conscient que el buscaven per detenir-lo, es va amagar durant uns dies. Finalment, una patrulla dels Mossos el va detectar el divendres passat al carrer de Mossèn Baldiri Reixac de Banyoles.

L'home en veure la patrulla es va amagar darrera d’un vehicle en actitud sospitosa i quan els agents es van dirigir cap a ell, aquest va fugir corrents fent cas omís a les seves ordre. A partir d'aquí va començar una fugida i persecució a peu per diversos carrers de Banyoles. El delinqüent fins i tot va saltar la tanca d’una casa i va fer malbé una caseta de jardí. Després en va sortir i es va amagar sota una furgoneta. Finalment, els Mossos el van detenir. En l’escorcoll li van localitzar un bitllet de 100 euros i un de 200 euros.

Uns diners que finalment van esbrinar que procedien d’un robatori en un domicili, en aquest cas a casa de la seva exparella. Amb qui tenia una ordre de no acostament, motiu pel qual també se’l va detenir per trencament de condemna.