Els Mossos d'Esquadra estan investigant una baralla sense armes que s'ha produït aquesta nit del dissabte a les portes d'un local de la plaça del Sol de Figueres. L'avís del 112 s'ha rebut a les quatre de la matinada per adreçar-se a un bar de la zona d'oci nocturn on hi havia un home a terra, d'uns 50 anys, en estat inconscient.

La persona colpejada i en estat crític va ser traslladada immediatament pel Sistema d'Emergències Mèdiques a l'Hospital Trueta de Girona i aquest matí han comunicat la seva mort, l'autòpsia determinarà la causa.

Segons ha pogut saber aquest Setmanari, els Mossos tenen identificada a una persona com a presumpte culpable, tot i que la investigació continua oberta. El cos policial diu que es tracta d'un homicidi imprudent. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s'han fet càrrec de les indagacions per aclarir les circumstàncies de la mort i l'autoria dels fets.

Seguretat a Figueres

Des de l'Ajuntament de Figueres asseguren que «estem fent el màxim possible» per garantir la seguretat a les zones d'oci nocturn i que la Guàrdia Urbana fa controls «pràcticament cada setmana» a la plaça del Sol, lloc on van ocórrer els fets. El regidor de Seguretat i vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, lamenta el «desgraciat» fet i creu que «tot sembla indicar que es tracta d'un accident, que podria haver passat en el millor local del món».

Casellas defensa l'actuació policial municipal i no es replanteja augmentar-la després d'aquest succés. «Estem tenint presència policial constant, crec que la intervenció dels municipals és impecable», valora el vicealcalde. La Guàrdia Urbana va arribar al lloc dels fets quan van rebre l'avís, «estaven fent les rondes habituals però no hi havia dispositiu d’alcohol allà perquè últimament les coses estaven millor», explica Casellas. «Volem un oci nocturn de qualitat i per això fem aquests controls rutinaris», afegeix.

Fa unes setmanes que des de la Guàrdia Urbana s'ha desenvolupat un Pla de Verificació de locals d'oci nocturn que pretén, precisament, verificar que es compleixen totes les normatives, també en referència al que marca la Llei 11/2009 de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, de la qual l'Ajuntament té competència, i que estableix l'exigència de sistemes de control d'accés i d'aforaments i de serveis de vigilància.

Segons la informació que arriba al consistori, la víctima era un home begut que va intentar entrar a diversos locals de la plaça en diferents ocasions, que fins i tot va trencar un got contra el terra i es va encarar contra el controlador d'accés d'un d'aquests locals.