Les pluges són les protagonistes a arreu de l'Alt Empordà durant aquesta tarda. Segons els serveis meteorològics, la intensitat de pluja a Figueres passades les cinc de la tarda és de 10,2 mm/h. Al llarg del dia, de moment s'ha acumulat un total de 76,0 mm.

A conseqüència dels aiguats, s'ha tallat el carrer Italia, entre el camí de la Campinya i el passatge Can Lel, per una inundació a sota el pont de la N-II. També s'ha tallat la ciruclació a la carretera de les Forques, a causa dels aiguats a l'alçada del Rec Susana. Una altre via afectada ha estat la carretera que connecta Cami Vell de Vilatenim amb l'N260.

Per aquesta situació, a dos quarts de sis de la tarda l'Ajuntament de Figueres ha anunciat que acabava d'activat el Duprocim (un document únic de Protecció Civil municipal), en fase d'alerta a causa de la intensitat i acumulació de plujes.

Els carrers plens d'aigua de la capital altempordanesos han deixat imatges impactants com la següent, captada a un tram de l'Avinguda Salvador Dalí:

La riera Galligans, de Figueres, també està plena d'aigua.

Un dels altres punts conflictius és la rotonda de Vilatenim, on els cotxes patinen en circular-hi.

Uns metres més enllà, a l'estadi municipal de Vilatenim, també han tingut afectacions a les intal·lacions del club esportiu UE Figueres.

En mig dels carrers d'Empuriabrava, els vehicles encara hi circulen però amb moltes dificultats, tal com es pot veure en aquest vídeo del carrer Rubina:

La via d'accés de la cooperativa des de Castelló nou, que passa per sota l'autovia, està inundada

A la zona de la comissaria de la Policia Local de Castelló d'Empúries, a Empuriabrava, també s'acumulen alguns centímetres d'aigua.

Els vorals de la carretera de Llers també vessen d'aigua

Aquest matí, el cos de Protecció Civil ja ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per la llevantada prevista a partir d'aquest dimarts i que s'allargarà fins al proper dimecres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). L'episodi comportarà afectacions per pluges abundants de fins a 200 litres per metre quadrat en 24 hores en alguns indrets de Catalunya. També hi haurà crescuda de rius i rieres i acumulacions d'aigua en zones urbanes, especialment al litoral i prelitoral de Tarragona i de Barcelona i a tota la demarcació de Girona.

El Servei Català de Trànsit també ha emès un comunicat a través de Twitter per recordar als conductors que en situacions de risc com aquesta cal moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre els vehicles.