Un camioner que feia ruta entre Itàlia i l´Estat espanyol ha localitzat 15 immigrants al seu vehicle, a Figueres, es tracta de 13 homes i 2 dones, 11 d´origen d´Eritrea i 4 d´Etiòpia. Aquest és el tercer cas en tan sols vuit dies a les comarques de Girona. En sentir soroll al remolc, el conductor va avisar els Mossos d'Esquadra que van localitxar els immigrants.

Segons explica el diari El País, el transportista, d'origen romanès, havia iniciat el viatge divendres a Itàlia. Va fer cinc parades. La darrera en aquest país va ser a Ventimiglia, situada a la regió de Ligúria. Va seguir ruta per França, on només va fer una parada per posar gasoil i en passar la frontera de La Jonquera, sobre les 14.30 hores va sentir un soroll a la caixa del camió. En el peatge de l'autopista AP-7 a Figueres va aprofitar que és el punt de tràfic dels Mossos d'Esquadra per parar i alertar els agents. Aquests van obrir la caixa i van localitzar els immigrants.

Es trobaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat un mínim de 20 euros a una persona perquè els digués a quin camió pujar. Després de prendre'ls declaració, els Mossos els van traslladar a la comissaria de La Jonquera de la Policia Nacional, que té les competències en estrangeria, i aquest mateix dissabte a la tarda han estat retornats a França pel conveni de readmissió d'immigrants indocumentats.

En vuit dies han estat localitzats a les comarques de Girona 27 immigrants en situació il·legal viatjant ocults en camions procedents d'Itàlia. El primer va ser detectat el passat 9 de febrer, a l'àrea de servei de l'AP-7 a Garrigàs en un camió que transportava matalassos de Ventimiglia a València. Els Mossos van trobar-hi quatre homes d'origen tunisenc.

L'altra camió amb immigrants va ser detectat el passat 14 de febrer, quan el conductor de l'empresa Mascotrans Lógistics de Celrà que arribava d'un viatge a Itàlia, va trobar vuit persones amagades en la caixa del camió. Els Mossos hi van trobar vuit immigrants d'Eritrea.